lauantai 9. kesäkuuta 2018

Liikuttamassa Assin BFF

Sunnuntaina iltasella kävin kokeilemassa Assin entistä tarhakaveria. Tamma näytti sivusta katsottuna oikein kivalta kun oltiin yhdessä tunneilla. Omistaja toivotti tervetulleeksi kokeilemaan ja kun vielä tarvitsi seuraavalle viikolle liikutusapua niin kävin oikein mielelläni katsomassa miten meillä Sävelen kanssa biorytmit kohtaavat. Lämmintä oli n. +16°C ja napattiin tamma tarhasta.

Hoitaessa oli ihanan rauhallinen. Eikä tuijotellut mitään kun mentiin kentälle tai kun oltiin siellä keskenämme. Ihanan helppoa! Tamma mainostettiin reippaaksi mutta pitkin ohjin käveli oikein rauhassa. Eikä siitä pahemmin kiihtynyt tuntumallakaan. Alkutunnin tosin lipoi kieltään pitkin poskia ja yritin tunnustella että reagoiko käteeni.

Yritin vähän väistättää volteilla. Myöhemmin huomasin että väistää ravissa helpommin. Tehtiin siksakkeja uralta sisään ja ulos tai toisinpäin. Oli kivan suora eikä roikkunut kummassakaan ohjassa. Muutenkin kivan kevyt edestä. Molempiin päätyihinkin päästiin ongelmitta.

Pyörittelin ympyröitä ja jokusen kolmikaarisen. Kevyessä ravissa satula nakkasi istuntani jotenkin hassusti eikä selkäni tykännyt siitä. Laukat Sävel nosti näppärästi ja rullasi hyvin. Tosin painui vähän matalaksi.

©Pia

Loppuun tein temponmuutoksia ravissa. Hyvin lähti eteen ja tuli takaisin. Tosin tahti ei säilynyt venyttäessä (kiihdyttäessä) vaan nimen omaan kiihtyi.

©Pia

Vaikka alkuun en oikein keksinyt mitä tehdä niin äkkiä lähes tunteroinen meni pyöritellessä. Aika paljon tuli käyntiä sekä alkuun että väliin, joten hummalle ei tullut kovin kuuma. Olin hurja ja ratsastin takaisin pihalle. Pitkin ohjin. Ei mitään ongelmia. Mieluusti tulen toistekin. Tällä olisi kiva päästä myös hyppäämään. Siinä saattaisi olla vähän enemmän pideltävä.

Vähän matalana.
©Pia

Ongelmia:
alkuun tamman kieli liplatti ulkona
pysähtyi Assin tapaan tarpeilleen
nielaisin suuhuni lentäneen pikkuötökän

Parannusta:
väisti ravissa paremmin
kivan suora ja kevyt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora