sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

Paluu esteille Hempan kanssa ja hankalia vaihtoharjoituksia

Sunnuntaina oli illasta vielä Tallinmäen estetunnit. Koska olin innokas niin osallistuin molemmille tunneille. Ensin Hemppa. Yhteensä 3 ratsukkoa tällä tunnilla. Keli viileni entisestään ja laitoin pitkähihaisen. Mutta koska viimoi niin paljon niin sekin meinasi olla vähän niukasti. Turvaliivi onneksi lämmitti. Ja lopulta hiosti niin että se oli pakko pitää toinenkin tunti päällä.

Eiliseen tapaan Hemppa oli alkuun oikean kierroksen ravissa todella kummallisen tuntuinen. Nosti päätä ja tikkasi jaloillaan. Kun lopulta sanoin asiasta opelle niin Hemppa lakkasi tekemästä sitä. Ope sanoi ettei näe mitään poikkeavaa. Pohti että voiko tämä liittyä kengitykseen. Noin viidessä kierroksessa tasoittui ja vasemmassa tätä ei ilmennyt. Laukat menivät yllättävän pyöreinä ja tasaisina.

Tehtävät taidettiin heti aloittaa minipystyillä ja vaihtotehtävällä. Oikeassa laukassa kulmasta portille. Kaareva linja uraa sivuten pystylle. Vasemmalle ja radan poikki vähän kuin lyhyellä lävistäjällä kavaletin yli. Laukka piti vaihtua takaisin oikeaksi. Tätä saatiin yrittää kierros toisensa perään eikä vaihtoja juuri tullut. Kaverit tulivat välissä ja vielä paremmista teistä tuli sanomista. Vasta kun kuski rupesi tosissaan katsomaan uuteen suuntaan niin rupesi tulemaan vaihtoja. Tosin Hemppakin meinasi samalla lähteä lentoon. Ei ehkä tullut puhdasta kierrosta mutta molemmat vaihdot taisivat löytyä.

Lopuksi tultiin vielä 5 esteen pikkurata. Meille esteet nostettiin kasikymppiin ja näyttivät taas hetken tauon jälkeen isohkoilta. Mutta hyvä laukka päälle ja reipasta menoa niin kaikista helposti yli ja taisi ne myötälaukatkin taas löytyä itsestään. Ope vaikutti tyytyväiseltä ja olihan se kivaa!

Loppuverkkani jäivät aika vajaiksi kun rupesin hätäilemään seuraavan ratsun perään. Onneksi Hemppa pääsi taluttaen peltolenkille mukaan.

Ongelmia:
vaihdot
oli taas ensimmäiset 5 kierrosta oikeassa ravissa tosi huonon tuntuinen

Parannusta:
pari vaihtoa tuli sileälläkin
ei mitään juntturointeja

Junnut videoivat ratamme. Valokuviakin saattaa olla vielä jossain jemmassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora