keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Sulkuja, mutkainen kuski ja jännittynyt ratsu

Keskiviikkona menin kolmatta päivää putkeen Assilla. Tänään vuorossa taas koulua. Tallissa humma oli nyt rauhallisempi mutta kentällä tamma putosi taas raiteiltaan koska lähistöllä oli säiliöauto ja laitumia kasteltiin. Pitkin ohjin kävely epäonnistui kun hepo lähti lepattelemaan ravissa. Yritin sitten työskennellä käynnissä ja otin jo vähän altajuoksevaa ravia ennen kuin ope saapui.

Ohje oli jatkaa ravissa ja pysyä kentän turvallisemmalla puolella. Humma töihin ja pitkän pinkeilyn jälkeen rupesi vähän kuuntelemaan. Volttikahdeksikkoa ravissa ja käynnissä. Takaosaa ulos väistäen. Apuja ei saanut vahvistaa. Vasen kierros toimi helpommin, ehkä myös siksi että oltiin pelokkeista kauempana.

Tänään aiheena oli sulut. Ensin käynnissä suoraan, sitten lävistäjämäisesti siksakkia ja lopulta myös laukassa. Käynnissä ehkä suurin ongelma oli mutkalle menevä kuski. Suoristusyrityksistä kuski lähinnä mutkaantui toiseen suuntaan.

Tässä kuvassa mutkalla on vähän kaikki.
©Maria

Kun säiliöauto lähti niin Assi rentoutui. Tosin kentälle tullutta toista hevosta piti myös kauhistua tuijottamaan.

Laukassa piti ratsastaa vähän aktiivisemmin eteen. Kyllä siinäkin taisi lopuksi tunnistaa mitä yritimme tehdä. Loppuraveissa olin kuulemma liian etukenossa.

Tunti loppui äkkiä. Assille tuli hiki mutta tuntui etten itse tehnyt juuri mitään. Tänään Assia ei huvittanut jäädä kävelemään vaan pelokkeiden kadottua ns. porttikulma olikin taas houkutteleva eikä karteltava.

Ongelmia:
säiliöauto ja laitumien kastelu jännittivät Assia
säikkyi muitakin kaukana olevia autoja
ötököitä
mutkalla oleva kuski
laukassa vähemmän painoa jalustimille
kevyessä ravissa etukenotin

Parannusta:
suluista tuli suht tunnistettavia
Assi rentoutui kun ympäristö palasi normaaliksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora