perjantai 29. kesäkuuta 2018

Taas kuin vaihdettu Assi

Assi muutti henkilökohtaisista syistään taas hieman lähemmäs minua. Nyt perjantaina ehdin vihdoin tutustumaan uusiin tiloihin ja samalla oli luvassa myös kouluvalmennus. Töissä oli kiirettä, joten omistaja onneksi oli harjannut Assin valmiiksi. Kovin oli rennompi ratsu vastassa kuin viimeksi tavatessamme.

Kelin piti olla sateinen mutta tallireissun ajan ei suuremmin satanut. Mentiin varauksemme perässä maneesiin. Paikalla oli meidän lisäksemme vain yksi hevonen ja sekin lähti pois. Ennen open saapumista ehdin kävellä ja rupesin ravaamaan ihan vain herätelläkseni hevosta ilman suurempia vaateita. Omistaja kuitenkin kaipasi Assia kulkemaan paremmassa muodossa.

Opetuksessa aloitettiin Assin aktivoinnista. Pyynnöstä eteen ja sitten hiljaa. Mutta pyyntöihin piti myös reagoida. Kaikki askellajit.

Tehtävänä tultiin tänään siirtymiä. Itselläni herpaantui keskittyminen täysin kun ope selitti tehtävää ja piti kuulla se ehkä kolmesti ennen kuin meni tajuntaani. Pitkän sivun alkuun voltti. Voltilla laukannosto. Pitkä sivu laukkaa. Pitkän sivun loppuun voltti ja siinä taas laukasta alas. Ensin ravissa, sitten käynnissä.

Assi nosti laukat yllättävänkin hyvin mutta volteilla kääntäminen oli tänään vaikeaa. Kumpaankin suuntaan. Käynnistäkin laukat nousivat vaikka välillä vähän hitaasti. Siirtymät alas tulivat vähän vaihdellen. Välillä kättä vasten lössähtäen, välillä tasapainoisemmin ja ajatus säilyi eteen.

Kivaa oli että noin puolessa välissä tuntia Assi heräsi. Oikein huomasin että nyt rupesi ajattelemaan itse eteen. Laukkasi ihan eri lailla iloisesti kuin sitä ennen. Siirtymissä piti kuulemma itse vahtia etten etukenota ja irtoa satulasta. Ajattelin siis takakenoa ja meni paremmin.

Assille tuli kuuma jo melko alkuun. Sisälämpö oli kuskille t-paidassa työskentelyyn hyvä mutta kävellessä kaipasin pitkähihaista. Tunti meni sangen sukkelasti. Olisin voinut hinkutella vielä vähän enemmänkin.

Kun lopeteltiin niin maneesiin tuli näemmä ruuhka-aika ja 4 hevosta.

Ongelmia:
kääntäminen volteilla oli vaikeinta
muutama kakkajumi
muutamat säikyt
kuskilla oli yhä vino olo

Parannusta:
nosti laukat yllättävän hyvin
virkeni hommiin
ihanasti peilejä ympärillä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora