perjantai 22. kesäkuuta 2018

Itsenäinen ratsastus sateessa

Perjantaina pääsin tallille ratsastamaan Hempan itsenäisesti. Sääkartta ei näyttänyt hyvältä, joten sain vesisateen niskaani. Ensin en meinannut löytää ratsua tarhasta vaan etsin laitumilta. Hemppa ei olisi halunnut lähteä mukaan. Tallissa haastoi turhan äänekkäästi naapureille.

Kentällä viime aikojen tapaan tipautin tällä kertaa raipan heti alkuun ja piti kammeta sitten uudestaan selkään. Pitkin ohjin kävellessä Hemppa vähän kammosi kentän toista etukulmaa ja meinasi kertaalleen poistua paikaltakin. Aloitin hyvin nätisti enkä ravissakaan lyhentänyt ratsua enemmän kuin suvaitsi. Ohjeet oli olla vetämättä hirmuiseen hikeen kun tiistaina oli rokotettu.

Pyörittelin käynnissä ja ravissa taivutuksia. Ei ihan tasaisinta mutta eteni itse. Oikeassa kierroksessa huomasin että lapa karkasi ulos ja koko humma vähän liiraili reitiltä. Yritin pitää suorana ja vahtia kääntymistä. Lävistäjille tuli aikamoista kiemuraa ja otin välikäynnit vasta kun päästiin lävistäjät suoraan. Ei juuri nykinyt ohjia.

Välikäyntien jälkeen tein käynnissä avoja ja sulkuja. Vähän kiemurtelua ja empimistä mutta pyysin nätisti ja kärsivällisesti ja meno parani. Samalla ratsu myös lyheni melko itsestään. Oikea laukka rullasi yllättävän hyvin ja sain tehtyä ihan siistejä temponmuutoksia. Kenttä rupesi lätäköitymään sateesta muttei haitannut ratsastusta.

Väliin otin taas pätkän käyntiä. Kun yritin hidastaa menoa niin humma taas kiemursi ja liiraili. Vasen laukka taas rullasi yllättävän huonosti. Vasen pohje meni yhä vähän heikosti läpi. Sain Hempan pysymään vasemmassa laukassa pyöreänä vain tukevalla vasemman ohjan tuella. Opet olisivat varmasti antaneet siitä huutia. Yritin itsekin keventää tukea mutta onnistui huonosti.

Loppuraveissa oli harmillisen epätasainen ja pidätteistä ja suunnanmuutoksista nosti turpaa. Vähän hermostuin ja pyysin tomerasti lisää ravia. Pienillä temponmuutoksilla löytyi sitten tasainen meno. Ei ihan parasta show-letkeyttä mutta pysyi tasaisena, se riitti minulle. Loppukäynnit käytiin tiellä eestaas. Vaikea sanoa hikosiko ratsu kun oltiin kummatkin sateesta läpimärkiä. Lämmintä n. +10°C.

Ongelmia:
vesisade kasteli läpimärkäksi
käynnissä säikkyi säläkulmaa
pudotin raippani
vasen pohje meni huonosti läpi
vasen laukka rullasi huonosti
ei meinannut tasoittua kunnolla hyväksi

Parannusta:
ei vikurointeja
ei ollut alkuun oikeassa ravissa omituinen
oikea laukka oli yllättävän hyvä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora