tiistai 12. kesäkuuta 2018

Jumping with Assi

Tiistaina oli hyppypäivän vuoro ja meillä yhteensä jo neljäs eri esteope. Kuulemma Ridersilla ratsuttajana. Tunti oli pääsääntöisesti englanniksi pienellä suomihöysteellä ja hyvin tajusin.

Tallissa Assi oli yhä levoton. Onneksi pesupaikalle rauhoittui. Ja oli ihan superisti eilistä parempi kentällä! Alkuun siellä oli meidän lisäksemme toinen ratsukko. Assi oli rento ja letkeä mutta kuitenkin aktiivinen. Eikä tosiaan loikkinut omiaan. Vähän tuijotteli perään kun kaveri lähti ja hallin kulmalla oli auto valot päällä. Kelinä aurinkoinen mutta tuulinen plus parikymmentä. Loistavasti pärjäsi t-paidalla loppuun asti.

Alkuverkassa ope kaipasi rauhassa olevia käsiä ja tehokkaampia taivutuksia. Volttailtiin myös ravissa ja laukassa. Muutama lause meni tuulen takia ohi mutta pääsääntöisesti kuulin opetuksen hyvin. Vähän lisää tehoja Assiin. Sanoi että ison hevosen pitää liikkua että vertyy. Tuntui vähän hassulta kun sanoi Assia isoksi ja minua pitkäksi. Varmaan alle 165 cm kuitenkin Assin säkä, minulla taas pitkän selän lisäksi töppöjalat ja minäkin alle 170 cm.

Ensimmäisenä tehtävänä tultiin maapuomi ja ristikko ravissa. Suora lähestyminen ja suoraan esteen jälkeen. Tämä ihan siististi. Kuskille ohjeeksi pitää kädet alhaalla lähellä harjaa. Sitten lisättiin toiselta sivulta jumppa mukaan. Maapuomi, kaksi ristikkoa ja maapuomi. Ihan ok. Tosin kun väkisin pidin kädet matalalla niin selkäni lähti pyöristymään. Lopulta keskimmäinen este nousi pystyksi ja tultiin lisäksi toisen pitkän sivun sarja. Assi loikki osan kaukaa ja retkuin kyydissä. Ope vaikutti silti ihan tyytyväiseltä ja vähän lyhensi sarjaväliä.

Esteet nousivat lähemmäs kasikymppiä ja vähän vaihdeltiin suuntia ja hyppyjärjestyksiä. Olisiko pisimmällä kierroksella ollut 5 hyppyä? Keskimmäisestä tuli okseri ja kun se nousi niin yläkroppani rupesi ylihyppäämään. Samalla metodilla otettiin sarjalle sitten pudotus vai pari. Itse veikkailin pudotuksien syiksi ihan muita juttuja. Mutta sain skarpattua kroppaani pystympään ja esteet pysyivät ylhäällä. Sarjakin nousi kasikympin pintaan ja viimeinen sakkokierros paranneltiin vielä sarjalla. Assin kiihtyessä kuskin kädet kuulemma nousivat estettä lähestyttäessä. Sain korjattua paremmaksi. Yhä vietti sarjan jälkeen kulmasta sisään mutta muuten oli parempi.

Ei hypätty enempää ja mielestäni tämä oli aika hyvä näin. Loppuverkassa Assi oli yhä kivan rauhallinen. Kävelin taas hyvin loppuun. Nyt matkustellessa Assi teki taas välillä kahdeksikkoa, välillä luikeroympyrää. Kehuin kun laski päätä alas. Yksi pieni polviennotkahdussäikky mutta muuten oli levollinen. Kakkojenkeräysreissulla meni sellaista kiitokäyntiä ettei kuski meinannut pysyä vauhdissa. Paikallaan seisominen meni hyörimiseksi. Onneksi kavioiden putsauksessa seisoi paremmin.

Ongelmia:
kuskin kädet nousivat
kuski ylihyppäsi kropallaan
jalustimet heiluivat laukassa
kuski tuijotteli liian alas
pari pudotusta
loivaa kiemurointia (kulmaan)
laskeuduttiin okserilta lähes joka kerta vasemmassa laukassa vaikka oikeaakin olisi pitänyt tulla

Parannusta:
Assi oli pihalla levollinen mutta innokas
hypättiin empimättä kaikki esteet
kasikympin okseri sujuvasti
kuski sai korjattua menoaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora