tiistai 26. kesäkuuta 2018

Kaarevia teitä, tiukkoja lähestymisiä ja ratsu paremmin näpeissä

Tiistaina jatkettiin Vihdin estekurssia eilisellä kokoonpanolla. Samat 5 ratsukkoa ja sain taas Elviksen edelliseltä tunnilta. Lämmintä oli rahtu eilistä enemmän, mennessä +21°C ja lähtiessäkin vielä +18°C vaikka kello oli lähtiessä jo lähempänä puolta kymmentä.

Tänään ratsu pyöristyi lähes sillä kun otin ohjat käteen. Ei ollut laiska mutta yhä tuntui siltä että sain jatkuvasti olla muistuttamassa etenemisestä. Edelleen tuntui tarpeettoman raskaalta kuskille. Taivutukset tuntuivat tänään menevän molempiin suuntiin eilistä huonommin läpi ja humma oli vähän kankea. Ravissa takaset putoilivat huomattavasti eilistä useammin alta. Alkuverkassa ehkä 15 kertaa? Onneksi ei sitten enää myöhemmin. Mentiin taas pari pätkää harjoitusraviakin. Ratsu osasi tähän hienon mateluvaihteen. Yllättäen oikeassa laukassa ratsu pyöristyi. Ei ihan tasaisesti mutta useamman pätkän kuitenkin.

Maneesin puolen päädyssä kenttää oli ympyrällä 3 puomia. Näitä tultiin ensin ravissa. Pyöreämpi tie ja keskelle ensimmäistä. Kiersin ekalle liian kaukaa. 2 askelta väleihin. Sitten tultiin näitä laukassa molemmista suunnista. Puomit nousivat pikkuhiljaa. Pääosin meni hyvin mutta jos askel ei sopinut niin Elvis pudotti raviin. Muualla laukka oli jopa niin pientä että puomeille piti venyä. Meinasi mennä välillä laiskaksi ja löysäksikin. Yhä sanomista tuli sisätakasen aktiivisuudesta.

Ensimmäisenä hyppytehtävänä tultiin ns. täyskaarrolla pystyä, joka myöhemmin muuttui okseriksi ja trippeliksi. Välillä lyhyellä tiellä pienessä laukassa, välillä päädyn kautta isommassa laukassa. Yllättäen pienemmässä laukassa oli helpompi tulla ja sujui paremmin. Ratsu odotti ja sain tehtyä huolellisen tien. Este näytti miniltä vaikka lopulta nousi kasikymppiin. Olisin veikannut 70. Isommassa laukassa pääsi etupainoisemmaksi. Kertaalleen luikahti jopa kääntömerkin sisäpuolelta. Perään heti ympyrä ja sain tien korjattua. Naureskelin että katso minne menet ja humma meni mihin katsoin (oikoen kohti estettä).

Pienemmässä laukassa myötälaukka jäi löytymättä. Isommassa laukassa tai isommilla esteillä irtosi vaihtokin. Itse keskityin lähinnä jatkamaan huolellisesti suoraan uralle.

Tämän jälkeen tultin pitkän sivun suuntaista linjaa. Ensin 3 puomia ja 5 laukan päässä este. Myöhemmin siitäkin taisi tulla okseri. Nyt tajusin ratsastaa sisään puomeille ja askeleet sopivat joka kerta ihan ok. Jälkimmäiseltä taidettiin päästä jo kahdesti myötälaukassa alas. Ei kanttaillut sen jälkeen sisään vaan kallisteli kohti uraa. Yritin estellä mutta silti tuli vähän kiemuraa.

Myöhemmin 3 puomia vaihtuivat pystyksi ja väliin 6 askelta. Olikohan ekalla kerralla kun Elvis ei ottanutkaan viimeistä toivomaani askelta vaan roikaisi ensimmäiselle kaukaa. Ohjat karkasivat pitkiksi mutta sain silti 6 askelta väliin. Sakkokierros heti perään. Nyt tuli paremmin ekalle mutta väli meinasi jäädä ahtaaksi ja piti pidättää viimeiseen askeleeseen asti. Yhä painui esteen jälkeen kohti uraa.

Loppuravissa Elvis kulki taas kivan tasaisena. Pienellä hoputtamisella tuli kivaa ravia. Tuntui että tänään ratsu oli huomattavasti eilistä paremmin näpeissä. Eikä enää tuntunut pahasti isolta. Suoritettiin niin siististi että huomiselle luvattiin maastoesteitä. Jee!

Ongelmia:
alkuverkassa takaset putoilivat alta useasti
isommassa laukassa olikin hankalampaa hypätä
valahdettiin kertaalleen kulmamerkin väärältä puolelta ohi

Parannusta:
pyöristyi oikeassa laukassa
tajusin ratsastaa lähestymiset puomeille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora