lauantai 30. syyskuuta 2017

Jumppaesteitä kakkosopen kaitsennassa

Lauantaina Hemppa oli taas mennyt yhden tunnin alle ja löytyi sisältä. Hoitaessa oli oma kiltti itsensä. Ratsailla tuntui aluksi kankealta ja takapää jäykältä. Verkka oli niin ripeä etten oikein ehtinyt saada ratsusta otetta. Käynnissä taivuttelua, ravissa taivuttelua ja temponmuutoksia, jolkotteli pitkänä ja hitaana. Tultiin myös lötköpuomien yli kaarella. Ratsukoita tunnilla oli 4 ja lämmintä ehkä +7°C.

Laukassa tultiin sekä isoa laukkaa ulkoreunasta että pikkulaukkaa sisäreunasta puomien yli. Vasen kierros oli söhellystä mutta jälkimmäinen oikea sujui hyvin.

Tehtävänä kentällä oli lävistäjillä sekä toisella pitkällä sivulla kaksi innarikavalettia, yhden askeleen väli ja este. Kaksi pystyä ja okseri. Ensimmäisellä kierroksella esteet olivat pieniä ja välit lyhyehköjä. Muuten mahduttiin mutta muurilaatikko-okseria Hemppa ei tahtonut hypätä. Korkeutta sillä oli ehkä 60 cm. Kielto oli mielestäni täysin turha ja napautin Hemppaa heti esteen edessä raipalla lavalle. Ihme kyllä heppa ei sanonut tästä mitään. Uudella yrityksellä päästiin yli. Heti alkuun tultiin kaksi kierrosta putkeen. Laukat olivat vääriä mutta muuten ihan kelvollista.

Seuraavalle kierrokselle esteet nousivat jonnekin 80 cm nurkille. Välejä pidennettiin, joten nyt sai laukata sujuvasti. Tai siis sujuvammin. Myötälaukat löytyivät nyt itsestään. Kertaalleen tuuppasin kavaletille mutta Hemppa paikkoi jalkansa itse.

Olikohan kolmas kierros kun pysty nostettiin meille ison näköiseksi. Oli kuulemma metrissä. Helposti yli. Kuskin turvaliivikin oli silloin vielä aidalla. Olisin kyllä laittanut sen päälle jo tälle kierrokselle jos olisin tajunnut kuinka paljon este nousee.

Videolta päivän tokavika hyppy.

Eikä se ollutkaan viimeinen kierros vaan vikalle nousi myös okserit. Jostain syystä ne eivät näyttäneet pahoilta vaikka open mukaan korkeutta oli 95. Pysty oli nyt 105. Okserit menivät täysin ongelmitta. Ekalla ylityksellä (kuvassa) otettiin pystyltä puomi takasilla mukaan, joten tultiin vielä uudestaan. Nyt päästiin puhtaasti yli. Tosin molemmilta tultiin väärässä laukassa alas. Mutta oli mainiota ja oma ilme taas hangonkeksiä. On tuo mahtava eläin!

Ongelmia:
alkuun tuntui aika kankealta
yksi kielto
väärät laukat

Parannusta:
esteiden noustessa myötälaukat löytyivät itsestään
ope muistutti pitämään pohkeet hypyissä kiinni ja tämä auttoi

Neea videoi kaksi viimeistä kierrosta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora