sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Kauden 2-tason avaus ja 18 euron kielto

Sunnuntaina pääsin helpolla kun sain ratsuni suoraan kisapaikalle. Tänään luvassa siis 2-tason 90 cm eiliseen tapaan Kiimingissä.

Ajattelin että aikaa on vaikka kuinka mutta ei heti päästettykään tutustumaan rataan. Lopulta kun sain radan käveltyä niin poniluokka alkoi eikä ratsun varustukseen ollutkaan kovin paljoa aikaa. Hemppa kun oli vielä kokonaan puunaamatta. Vähän mutainen kaulasta ja päästä mutta häntä olikin ihan kakkainen. Siinä tuhrautui sitten vielä vähän lisää aikaa. Tuli onneksi kelvolliseksi.

Keli oli tänäänkin pilvinen ja välillä taisi vähän tihuttaa. Hieman eilistä lämpimämpää, +10°C tienoilla. Ehdin sivusilmällä katsoa vähän ponien menoa.

Sitten pikavarustus ja ratsaille. Enkä tainnut lopulta olla mistään myöhässä vaan taidettiin joutua odottelemaan hetki ennen verkkaan pääsyä. Yhä ratsu taisi olla aavistuksen takakireä. Yritin taivutella ja herättelin eteen. Verkassa ei tullut kieltoja ja hypyt taisivat mennä ihan ok.

Radalla oli taas kourallinen erikoisesteitä ja kävin esittelemässä ne. Lopulta ehdittiin olla aidoissa aika pitkään ja olin vain tyytyväinen että ehdittiin katsoa kaikki esteet. Ehkä aikaa jäi jopa liikaa enkä sitten huomannut ratsuun hiipinyttä pituutta ja löysyyttä.


Ratapiirros.
Ykköselle en tehnyt superpitkää tietä. Ihan tavallinen okseri kohti yleisöä. Rataa kävellessä olin jopa silottanut maasta raitoja tehneen lehtikasan pois pelottamasta. Silti askel ei sopinut ja Hemppa stoppasi. Uudella yrityksellä päästiin onneksi yli. Pikkuhiljaa saatiin myös rytmistä kiinni. Päästiin ehkä vitosesteelle ennen kuin muistin että arvosteluna on 367.4 eli saan mennä myös toisen vaiheen ja voin ratsastaa siinä alkuperäisen suunnitelmani mukaan.

Ei Hemppa sitten tuijotellut erikoisesteitä ja kääntyikin ihan asiallisesti. Taisi löytyä myötälaukatkin. Ei pudotuksia ja toisen vaiheen ajan puolesta oltaisiin oltu sijoituksissa. Arvelin että joku kuitenkin menee meistä ohi. Toinen vaihtoehto oli haaveilla siitä että nelosellakin sijoittuisi. Ei se ihan niin mennyt vaan saatiin ekasta vaiheesta myös 2 vp enimmäisajan ylityksestä. Mutta toisen vaiheen aikamme olisi lopulta kuitenkin riittänyt sijoitukseen. Kiellolla menetin siis neljännen sijan ja 18 euroa palkintorahaa. Hieman ärsytti. Varsinkin kun tätä ennen oli niin hyvä ruusukeputki takana.

Neea videoi ratamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora