lauantai 2. syyskuuta 2017

Lauantain estetunti sujuvasti kaksarina

Lauantaina pääsin hyppäämään Hempalla. Päivän estetunti oli kuulemma niin täynnä että minut otettiin mieluummin tuntien jälkeen yksityishepalle kaveriksi. Eikä yhtään haitannut hypätä kahden ratsukon porukassa.

Alle Hemppa oli tehnyt yhden tunnin ja löytyi siis sisältä harjattuna. Martingaalimme oli kadonnut ja viriteltiin sitten lainavermeet. Keli oli aurinkoinen +15°C ja pitkähihaisella tuli kuuma. Laho pääni unohti turvaliivin kotiin, joten menin ilman.

Alkuverkasta asti Hemppa oli tänään aika hyvä ratsastaa. Tietysti vähän nyki tavalliseen tapaansa. Ensimmäisenä tehtävänä tultiin isoa kahdeksikkoa kolmen kavaletin yli. Vaihto kavaletilla oikeasta vasempaan ei onnistunut. Valui vasemmalle ja piti varmistella ettei törmätä esteeseen. En komentanut. Ohje oli vaihtaa sitten kavalettien jälkeen lennossa. Rupesi ne vaihdotkin tähän suuntaan löytymään.

Sitten tultiin suoria linjoja. 5 askelta (ja aina väärässä laukassa tehtävän jälkeen eli oikeassa). Taas vaihdettiin askeleessa. Toiselle pitkälle sivulle vähän sujuvampi 6 askelta. Ekalla kerralla tuli kunnon isot loikat erikoisempien esteiden yli. Sitten tultiin vielä lävistäjillä portti ja vesimatto (täytetty). Ei kummempia vaan yli.

Taisi olla näiden jälkeen kun tultiin rataa. Lopulta kahdesti. Kuvittelin että toisellakin kierroksella korkeus oli maltillinen mutta osa oli ysikympissä. Tuntuivat pieniltä. Hemppa vastasi apuihini hyvin, oli tosi hyvä takapuolituntuma laukkoihin, oikeasta vasempaan vaihtui lennosta ja jälkimmäinen kierros oli tasaisempi. Paikatkin olivat ihan asiallisia. Ei hulluja hyppyjä eikä yhtään epäröintiä. Väleissä näin jo kaukaa mitä pitää tehdä. Eikä pyöristyvästä selästäni tullut sanomista.

Lopuksi hypättiin vielä kolmen hypyn uusintarata. Tiukat kaarteet suuntaan ja toiseen. Meille hyvin tarpeellinen treeni. Kaarre oikealle sakkasi joka kerta vaikka parani kyllä. Ratsu meni kaulasta liikaa mutkalle. Kertaalleen kolautettiin muttei tullut pudotusta. Tultiinkohan kahdesti vai kolmesti. Tähän oli sitten hyvä lopettaa.

Loppuraveissa tuntui taas paljon paremmalta kuin alkuun. Pitkästä aikaa pidettiin ihan kunnon täysmittainen tunti.

Ongelmia:
en huomannut koska ratsu on kaula mutkalla oikealle
en saanut vaihdettua laukkaa lennossa vasemmasta oikeaan

Parannusta:
ope kehui taas jämäköitynyttä istuntaani
tunsin takapuoleeni hyvin selvästi mikä laukka meillä on
vaihtoi lennosta oikeasta vasempaan
paikkasilmäni oli tänään suht skarppina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora