sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Takaosakäännösajatuksia kipakalla Candylla

Sunnuntain ns. aamutunti oli koulua. Olin vasta vikassa ryhmässä, joten tunti alkoi klo 12. Olisin yhä halunnut Liljan mutta se vietiin taas alta. Seuraava toiveratsuni oli Candy ja sen sain. Tamma oli tästä jatkamassa suoraan esteille.

Mentiin taas maneesiin ja nyt meitä oli tunnilla 4. Candy oli yllättävän reipas. Muistelin sen hitaammaksi. Kouluraipalla hipaisusta sai sätkyt ja myöhemmin tuntui höykyilevän raipan takia. Helpotin molempien elämää ja vaihdoin myöhemmin lyhyempään raippaan.

Alkuverkassa tamma oli vähän kankea. Oli kiinni vain vasemmassa ohjassa. Ope ohjeisti käyttämään vain yhtä ohjaa kerrallaan. Mielestäni tämä ei sopinut meille erityisen hyvin mutta tein kuten käskettiin. Vasemmassa kierroksessa pitkillä sivuilla tamma käänsi päätä vain ulos kun yritin höllätä sisäohjasta. Oikeassa kierroksessa pääty-ympyrällä kaatui sisäohjan mukana koko ratsu sisään.

Välissä tehtiin ravissa pari tiukempaa reittiä. Minimaneesissa ensin pitkältä sivulta käännös radan poikki, keskipisteestä käännös vasemmalle kohti C:tä. Eipä Candya ehtinyt ekan käännöksen jälkeen juuri suoristaa. Lopulta tamma rupesi kuitenkin pehmenemään ja taisin itsekin ottaa molempia ohjia tuelle. Sujui myös harjoitusravissa.

Ensin tehtiin käynnissä volttia takaosakäännösmäisesti. Itselläni meni nelisen kierrosta ennen kuin hahmotin mitä tässä yritetään tehdä. Ymmärsin koko homman ihan väärin ja väistätin takaosaa sisään. Ope olisi voinut vähän aiemmin huomauttaa että näyttää menevän päin honkia. Kyllähän meno tietysti parani kun tajusin hidastaa takasia ja siirtää etusia.

Laukassa tehtiin ensin vain pääty-ympyrä ja pitkä sivu perään. Sitten pitkälle sivulle lisättiin voltin kokoinen neliö ja tässä haettiin kootumpaa laukkaa ja samaa ajatusta takaosakäännöksestä. Tässä välissä Candy oli jo ehtinyt hermostua muutamaan otteeseen. Pukitti muutaman kerran enkä ymmärtänyt yhteyttä omiin tekemisiini. Ensimmäisellä kerralla mielestäni suuttui kun kaveri laukkasi kohti. Mutta samalla laukassakin tuli oikein kivoja, rentoja pätkiä lyhyellä ratsulla. Neliötehtävä onnistui molempiin suuntiin paljon paremmin kuin olisin uskaltanut arvella.

Loppuraveissa Candy oli reipas ja aktiivinen. Ei kuitenkaan ihan tasainen edestä. Pääosin kuitenkin hyvä.

Tämä olikin ihan hauska ratsu. Mutta koulutunnille. Esteillä ei taas näyttänyt houkuttelevalta.

Ongelmia:
epätasaisuus
pukit

Parannusta:
tasoittui kivaksi
lyhensi laukkaa
kivan aktiivinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora