keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Keveää ja taipuisaa

Keskiviikkonakaan en mennyt tallille riemusta kiljuen. Ratsutoiveita en jaksanut laittaa mutta nyt olin listalla ihan tyytyväinen: Wanesa. Koska Horas ja Limoza olivat saikulla niin sekä edellisellä että meidän tunnilla olivat kaikki 6 tällä hetkellä tunteja tekevää hevosta. Ratsu valmiina siis. Kelinä oli pilvinen n. +10°C.

Ennen tuntia söin puusta yhden omenan ja tunnille mennessäni syötin jämät Wanesalle. Ehkä tämä lahjonta auttoi mutta poni oli läpi tunnin parempi kuin koskaan ennen. Ja kun ratsu toimi niin hyvin niin oli helppoa olla itsekin kiva.

Pyöristyi kun otin ohjat tuntumalle. Ei juuri käyntiä menty ja yllättäen sama keveys ja pyöreys säilyi saman tien myös ravissa. Poikkeuksellista.

Tämän tunnin teemana oli voltit vaikka toivottiin jotain haastavaa. Sain kuitenkin toivottua tötteröt pois kulmista. Kylläpä helpotti!

Alkuverkassa tehtiin ns. pääty-ympyröitä. Kaikki sivut ovat suunnilleen saman mittaisia. Kahden sivun keskelle kuitenkin n. 20 metrin ympyrät. Tässäkin poni oli keveä ja taipuisa. Myöhemmin vaihdettiin volteiksi, ensin käynnissä, sitten ravissa. Pelkäsin jatkuvasti koska meno lähtee huononemaan muttei se lähtenyt.

Laukkoja ei taidettu alkutunnista ottaa. Myöhemmin nostettiin suoraan voltilta. Laukat oli tietysti vaikein osuus tänään. Nyt tuntuma ei enää säilynyt jatkuvasti ihan höyhenenkeveänä. Vasen laukka oli normaalia kelvollista. Tein ympyröitä muttei tullut kovin mainittavaa parannusta. Raipasta viuhtoi häntä.

Mutta oikea laukka lähti ympyröiden avulla paranemaan ja siinä rupesi tulemaan orastavasti pyöreitä hetkiä. Vautsi. Kierrokseen mahtui vähän raviakin ennen voltteja. Ravi oli yhä hyvää ja keveää vaikka laukassa vähän neuvoteltiinkin. Ravissa sain istuttua kivasti takaosan päälle. Alkutunnin kummallinen käsieni vääntelykin kuriintui.

Loppuraveissa Wanesa tuntui siltä että nyt poni on oikeasti läpiratsastettu ja avuilla. Keveä, taipuisa ja käsittämättömän tasainen. Olipa kivaa.

Mutta pieni varjopuoli tällä tunnilla oli sillä heti alusta asti tunsin takapuolessani ponin liikkumisessa aavistuksen epäsäännöllisyyttä. Loppuraveissa tuntui hitusen enemmän ja kun kysyin opelta niin tarkan tiirauksen jälkeen päätyi samaan tuomioon kuin minäkin että ottaa vasemmalla takasella hieman lyhempää askelta. Mitään lämpöjä jaloissa ei tuntunut.

Tarhaan palauttaessa poni oli tänään kuin pieni enkeli. Ope lähti aukomaan naruja mutta Wane ei yrittänytkään mitään.

Ongelmia:
laukka oli yhä vaikein askellaji
tuntui että otti vasemmalla takasella hieman lyhempää askelta

Parannusta:
keveä ja taipuisa läpi tunnin
oikea laukka lähti paranemaan
oli kiltisti tarhaan viedessä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora