torstai 14. syyskuuta 2017

Vettä ja kavaletteja

Torstaina oli taas aika mennä Piuden silmien alle. Jatkoin Sallylla ja taas olin tunnin ainoa oppilas. Sääennusteet eivät onneksi pitäneet paikkaansa eikä tullut kaatosadetta. Välillä vähän tihutteli, olin ehkä keliin nähden vähän kevyesti pukeutunut t-paitaan, fleeceen ja rainlegseihin. Hyvin kuitenkin tarkeni. +12°C. Nyt laitoin myös ne open viimeksi kyselemät kannukset. Lyhyt kouluraippa.

Heti alkutunnista ope ihmetteli että mitä olen tehnyt kun en ole enää yhtään niin vino. Neljän päivän tallittomuus ja viime viikon flunssako tällaista aiheuttaa? Ei aavistustakaan. Samalla hevosessakaan ei tuntunut niin suuria puolieroja. Kummatkin kierrokset olivat suunnilleen yhtä vaikeita eikä viettänyt mihinkään. Toki itse huomasin yhä huonosti oikean kierroksen ympyröillä että valuu ulos. Vain pari kertaa tuli kuskille sanomista että yläkroppa oikealle menosuuntaan.

Alkuverkassa mentiin kaikki askellajit läpi ja pyörittelin omia kuvioita. Laukassa onnistui vaihdot lävistäjillä, ehkä osin vahingossa. Laukka piti pitää lyhyenä ja koottuna. Sally säilytti molemmat laukat hienosti ja lopulta maltoin istua omasta mielestäni kamalassa mateluvauhdissa ihan rauhassa.

Tänään alkuverkan jälkeen mentiin lopputunti minikavaletteja. Kummassakin päädyssä oli yksi ja ylitettiin ne vähän kuin ympyrän kaarella. Iso ellipsi siis. Pitkillä sivuilla suoraan. Ensin kevyessä ravissa molempiin suuntiin, sitten laukassa. Ravissa piti ajatella pitkillä sivuilla avoa. Olikohan oikeassa kierroksessa kun olisi pitänyt ruveta kääntämään vähän aikaisemmin. Ravissa sain katseeni estemoodiin ja yläkropan ennakointi rauhoittui kun en katsonut kavalettiin päinkään.

Laukassa en saanut pidettyä hommaa yhtään niin hyvin kasassa kuin alkuverkassa. Tamma venähteli salakavalasti ja yritin aktivoida takasia. Välillä loikittiin kaukaa, muutaman kerran ihan juuresta. Välillä tuli hyviä pätkiä (ja näissä taisin vähän säätää) mutta kierroksissa oli eroja. Suuri ahaa-elämys tuli siitä että oikeasti pitää ratsastaa kaarre ja lähestyminen kavaletille, sitten askel osui kuin itsestään.

Muuten sanomista tuli siitä etten saa olla hypyissä liikkeen edellä. Kädet pitäisi pitää vielä paremmin aloillaan. Pitkillä sivuilla en saa takakenottaa ja painosta pitäisi saada 30 % jalustimille. Aika paljon muistettavaa.

Kertaalleen laukka vaihtui hypyssä ja yritin korjata lennossa. Lopulta pyörittiin keskellä ympyrällä väärässä laukassa useampi kierros. Yritin kyllä kovasti muttei onnistunut. Eikä onnistunut ohjeillakaan. Perusmenoa omissa vaihtoyrityksissäni. Lopulta ope ehdotti että mennään kavaletin yli ja tämä auttoi.

Loppuraveissa tamman sai antaa venyttää ihan pitkälle kaulalle. Hyvin pysyi silti tuntumalla ja nyt rupesin itse tuntemaan hyvin koska tarvitsee tasapainottaa. Aiemmin nenä maassa mönkimistä ei sallittu. Tätä en itse hahmottanut että koska se on ok ja koska ei. Mutta ope oli hyvin tyytyväisen oloinen. Harjoitusravia ei tänään menty askeltakaan.

Tunnin jälkeen kaikki oli ravassa. Oli putsaamista. Ja paluumatkalla näin supikoiran.

Ongelmia:
kaarteiden ratsastus, ulkoavut
selän rentona pitäminen
laukanvaihdot
hypyissä liikkeen edellä oleminen

Parannusta:
olin kuulemma paljon suorempi kuin viimeksi
alkuverkassa laukanvaihdot onnistuivat
alkuverkan laukka oli lyhyttä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora