sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Ensimmäinen ulkopuolinen helpon B:n sijoitus

Sunnuntaina lähdettiin tuntikaverin kanssa Ankkurilahteen 1-tason koulukisoihin. Hempalle letit (innokkaana tein 15 kpl) ja kisahoitaja harjasi. Huovan vaihto ja kumitutit pois. Autoon käveli taas nätisti, matkusti rauhallisesti ja kisapaikallakin käyttäytyi niin fiksusti että uskalsin huoletta jättää ratsun kisahoitajani käsiin.

©Roosa L.
©Roosa L.
Meidän luokkamme oli K.N. Special ja kivasti alkoi vasta kahden jälkeen iltapäivällä. Ei siis tarvinnut herätä susiaikaisin vaikka ajoissa oltiinkin. Oma lähtövuoro oli kuudentena ja haaveilemani pitkähkö verkka ilman hätiköintiä onnistui. Maneesissa sai olla 6 ratsukkoa verkkaamassa ja Hemppa oli jo kävellyt alle.

©Roosa L.
©Roosa L.
Alkuun annoin olla vähän pidemmällä kaulalla ja taivuttelin käynnissä. Sitten ravia ja melko pitkän pyörittelyn jälkeen vasta laukkaa. Yllättävän tasainen. Onneksi Laura oli paikalla sillä tuli kommenttia ettei ole kovin pitkä mutta takaset näyttävät jäykiltä, varsinkin oikea. Spurttailin vähän laukkaa ja ympyröillä keskityin enemmän sisätakaseen. Kuulemma parani. Lopuksi myös temponvaihteluita. Ohimennen tehtiin myös askeleen pidennyksiä lävistäjillä, loivia kiemuroita sekä siirtymiä. Ihan ok ja aika rentoa. Vaan ehkä vaadin taas vähän liian vähän. Laukat nousivat näppärästi ja lävistäjät rullasivat loppuun asti. Oikea laukka oli kulmikkaampaa. Hemppa hikosi märäksi jo verkassa ja vähän huolestuin että hiillostinko jo liikaa.

©Roosa L.

Kentälle päätyyn pääsi edellisen ratsukon aikana. Hemppa jännittyi siinä hetkeksi ja menin siinäkin alkuun käyntiä. Eipä hirveästi ehditty ravata kun oli jo oma vuoro mennä aitoihin. Vähän arasteli tuomariautoa mutta kun mentiin kaikessa rauhassa käynnissä ohi niin tästä ei tullut mitään ongelmaa. En ottanut tässä vaiheessa enää laukkoja.

Hauska valaistus. Ja mitkä sykeröt!
©Roosa L.

Olen sykerörivistä aika ylpeä.
©Roosa L.

Rata suoritettiin siististi ilman rikkoja. Hemppa kyllä reagoi jalkaan aika hitaasti eteen ja vähän vänkäili edestä vastaan. Numerot olivat lähinnä kutosta ja kuuttapuolta. Riemuitsin että pysähdyksestä ja lopputervehdyksestä oltiin saatu seiskat. Huonoin numero oli keskiravin vitonen. Jälkimmäiset laukat luulin paremmiksi kuin tuomari ne arvosteli (6). Ei ylipäänsä ollut meidän parasta menoa enkä ollut erityisen tyytyväinen. Kotona tuntuu niin paljon paremmalta. Haaveilin silti että vähintään 58 %.

©Roosa L.
©Roosa L.
Hieman yllätyin kun kuulin että saatiin päälle 61 % (61,4) ja kärkikahinoihin. Lopulta kaksi meni meistä ohi ja saatiin viimeinen jaettu sijoitus eli kolmossija. Mainiota! Meidän ensimmäinen ruusukkeemme helposta B:stä muualta kuin kotikisoista. Jee!

©Roosa L.

©Roosa L.

Neea videoi ratamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora