perjantai 22. syyskuuta 2017

Muistiksen aloitus ponien joukossa

Perjantaina oli aika palata Einolaan muistiksen merkeissä. Illalla ratsastettiin kolmessa porukassa. Menin vikassa ryhmässä ja meitä oli 4. Aiempien sateiden takia menimme maneesiin. Minä sain valmiina olevan Rosan ja seurana meillä oli 3 ponia.

En muistanutkaan miten kiva Rosa on. Tasoittui tuntumalle lähes samantien. Tehtiin käynnistä pysähdyksiä ja toimi kivasti. Ravissa myös. Alkuun tehtiin siirtymiä. Sitten tultiin käynnissä vasemmassa kierroksessa väistöä keskilinjalta uralle. Siinä sain ensimmäiset omat kommenttini että hyvin menee, seuraavalla kierroksella että vielä paremmin menee. Lopulta ope toivoi rennon sivuaskelluksen lisäksi vähän enemmän eteen.

Laukkoja otettiin molemmissa kierroksissa pääty-ympyröinä. Rosa nosti laukat helposti pyynnöstä. Ope kaipasi vähän nopeampia nostoja ja laukassa nopeampia takasia. Nyt oli kouluraippa menossa mukana eikä sillä todellakaan tarvinnut kuin hipaista niin ratsu reagoi. Tässä en saanut itse unohtua takakenoon. Myöhemmin myös ravissa kaivattiin nopeampia askelia takaa. Rosa vähän innostui laukoista ja rupesi pari kertaa ennakoimaan nostoja. Himmailun takia nostoissa vähän jännittyi. Lopulta osasin ratsastaa laukasta alas raviin ja siirtymistä tuli siistejä. Ravia piti vähän himmailla. Mutta sekin onnistui istunnalla.

Loppuverkassa Rosa oli edelleen hyvä. Tunti hujahti äkkiä ohi. Hyvin meni, sillä ratsu oli itseäni hikisempi. Ei mennyt minulla urheiluksi vaan omasta mielestäni sain istuttua sangen siististi. Jalatkin olivat suht rentoina alhaalla.

Kiva tunti vaikkei meitä hirmuisesti hiillostettukaan.

Ongelmia:
lopputunnista yritti vähän makoilla käsillä
innostui ja ennakoi muutamaa laukannostoa
laukan jälkeen yritti kipittää ravissa
rennon lisäksi sain sen ratsastettua välillä löysäksikin

Parannusta:
oli todella tasainen läpi tunnin
hidasti istunnalla
väisti helposti
sain takasia ratsastettua aktiivisemmaksi kun ope pyysi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora