lauantai 23. syyskuuta 2017

Ahdasta kääntämistä ja epätasaisuutta esteillä

Lauantain iltapäivätunti oli esteitä. Koska taas vähän lähti käsistä niin tuppauduin molemmille estetunneille. Ensin oli vuorossa 4 hengen tunti, osin naapurimökin väen kanssa. Siihen sain Myyn. Mentiin maneesiin.

Alkuverkassa Myy oli hyvin kankea. Ei halunnut taipua yhtään ja jäkitti vastaan. Paljon en ehtinyt käynnissä taivutella kun ruvettiin ravaamaan. Tultiin maapuomien yli. Sekä päädyssä ympyrällä että pitkän sivun suuntaisesti useampi puomi. Linjalle taisi tulla muutaman kerran askelvirheitä mutta näistä ope ei sanonut mitään.

Laukassa meno oli vähän epätasaista. Kiihtyi helposti eikä ollut kovin rento. Antoi kuitenkin kiinni. Enkä ihan hahmottanut että montako askelta ympyrällä puomien väliin pitäisi tulla. Pahin sisälle kaatuminen kuitenkin väheni. Pitkällä sivulla taidettiin tulla nyt puomiväli yhdellä askeleella.

Melko pitkään mentiin puomeina. Esteinä tultiin yhden askeleen pysty-pysty -sarjaa, lävistäjän pystyä sekä toisen pitkän sivun linjaa pystyltä korkealle kavaletille. Ope arveli väliin neljästä kuuteen askelta mutta lopulta jopa ponitkin tulivat toisinaan kolmella. 3 oli meille hyvä, kertaalleen olisi tullut neljälläkin.

Sarja meni joka kerta siististi. Ensimmäisellä kerralla lävistäjäpystylle Myy juoksi siitä ohi. Ajattelin tehdä ojeiden mukaan enkä kääntää heti kavaletin jälkeen. Myy oli liian pitkänä ja este tuli liian nopeasti eteen. Jatkossa päästiin yli.

Vikalla kierroksella esteet nousi meille ehkä 80 cm pintaan. Maneesissa näyttivät isoilta. Nyt kuski keskittyi paremmin ja siten myös ratsu skarppasi. Paljon tasaisempi ja rauhallisempi kierros. Esteetkin pysyivät ylhäällä.

Eipä Myy vielä loppuverkassakaan erityisen rento tai taipuisa ollut.

Ongelmia:
tasaisuuden puute
yksi ohimeno

Parannusta:
isommat esteet menivät siistimmin
laukka oli säädeltävissä

Videotodisteita:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora