keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Toivetammalla silti latteaa menoa

Keskiviikkona oloni oli jo aamulla kuin jyrän alle jääneellä. Kroppaa kolotti. Raikas +10°C pilvinen keli ei erityisemmin houkutellut tallille. Laitoin taas pitkästä aikaa viestin että toivon Harmoniaa. Yllätykseni oli suuri kun se oli merkattu minulle. En olisi uskonut! Hepo oli vielä valmiiksi hommissa, joten pääsin lämpimän ratsun kyytiin.

Alkuverkassa ei lähdettykään tekemään voltteja vaan siirtymiä. 20 askelta käyntiä, 20 ravia. Lopulta oli pakko volttailla omin luvin kun meno ei suorilla lähtenyt yhtään paranemaan. Tamma oli vähän vasemmassa ohjassa kiinni ja edestä jähmeähkö. Volteilla sain sen käynnissä myötäämään, ravissa meno oli vaihtelevaa. Sitten hommaan lisättiin vielä laukat. Nousi ihan siististi mutta jolkotti pää pitkällä eikä 10 askeleessa ollut toivoa saada parannusta aikaan. Minulle tuli ohjeita vetää palleaa sisään ja selkää vähemmän notkolle. Jalustimet piti tipauttaa pois heti alkuunsa. En nostanut niitä ylös vaan kevyinä saivat heilua koko tunnin sivuilla. Myöhemmin huomasin että laukkaa perä sisällä, yritin suoristaa mutta mutkitteli.

Lähes koko tunti taidettiin tehdä siirtymiä tietyin askelvälein. Ensin mukaan otettiin oikeassa laukassa parkkiksen sivulla kavaletin yli laukkaaminen. Hoo ei kiihtynyt vaan kahdesti pudotti raville kun askel ei osunut. Muuten siististi. Nyt rupesi suorillakin kulkemaan ravissa ihan asiallisesti. Kavalettia tultiin vain oikeassa laukassa.

Lopputunnista tehtiin samalle sivulle pohkeenväistöjä ravissa. Hoo väisti ihan ok, ei jännittynyt eikä tahmaillut suuremmin. Enemmän poikitusta kaipasi ope. Eikä saanut antaa tamman lähteä itse valumaan sivulle. Tätä en kyllä huomannutkaan. Isompi poikitus tuli mutta samalla meni vähän työlääksi. Kuulemma molemmat näytetimme siltä että meno on kovin pakotettua. Yritin mennä rennommin mutta siihen auttaisivat kehut (ja vitsit) eikä aina vain lisää vaatiminen.

Välissä yritettiin tehdä suunnanvaihdon yhteydessä laukanvaihto lennossa. En saanut vaihtumaan.

Ei ollut tänään kovin ihanaa. Tehtävät olivat vähän liikaa suoraa uraa omiin tarpeisiini enkä saanut ratsua kunnolla avuille. Tunnin jälkeen Hoo kiukutteli loimen laitossa ja potki takaviistoon. Uskoi ärjymiseni eikä kenkinyt minua. Tänään en taas osannut pelästyä äkäilyjä.

Ongelmia:
loimea laittaessa potkaisi takasella takaviistoon
ratsastuksesta ei tullut kunnolla hyvää

Parannusta:
ratsastaessa oli vielä lähes valoisaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora