maanantai 1. elokuuta 2016

Vaihtuvia poneja esteillä

Maanantai-iltana oli estetunti heti putkeen. Sinne ratsukseni oli merkattu Wanesa. Alkutunnin olin aika tappiomielialalla äskeisen koulutunnin jäljiltä. Vaikka kuinka treenaan niin silti tunnen välillä olevani osaamaton tampio. Pari kierrosta meni itseäni kootessa. Ratsukoita tunnilla oli 4.

Hölköteltiin ravissa ensin pitkillä ohjilla, sitten vähän taivuteltiin. En tehnyt tätä kovin huolellisesti. Välillä piti pyytää eteen. Laukassa osasin hetkittäin jopa istua. Ensimmäisen lapaliirauksen jälkeen sain myös käännettyä asiallisia voltteja.

Hypyt aloitettiin takakentän ristikolla. Heti ensimmäiseen hyppyyn poni lähti yllättäen kaukaa ja jäin hypyssä jälkeen. Olin hyvin yllättynyt kun tulikin kehuja siitä että päästin ohjia löysälle enkä vetänyt suusta eikä huutia huolimattomasta ratsastuksesta. Vaikka ponin kanssa myöhemmin hypättiinkin paremmin synkronoidusti niin silti tuntui etten osannut istua hypyissä ollenkaan. Noin 70 cm ylittyi vielä ihan hyvin mutta pysty vain nousi. Lopulta tuli Wanen kipuraja vastaan ja rupesi kieltämään. Taidettiin kertaalleen rysäyttää läpikin.

Ope väitti korkeudeksi n. 85 cm ja minä pohdin että 70 cm se hyppää ja tämä on isompi. Myöhemmin tuli tunnustus että taisi se olla metrin. Poni juoksi vasemmalta ohi. Itse keikuin sen verran etten ehtinyt pysäyttää esteen eteen. Kun yläpuomia laskettiin vähän toisesta päästä päästiin yli. Mutta isompana taas juostiin ohi. Pysyin kielloissa kuitenkin kyydissä. Jotenkin en saanut suoristettua linjalle eikä pohkeetkaan ehkä olleet niin hyvin kiinni kuin olisi pitänyt. Vauhdista se ei kuulemma ollut kiinni. Kannuksiakaan minulla ei ollut. Yllättäen suokitkin kielsi tähän.

Isosta ei ehditty päästä yli kun tuli käsky vaihtaa poneja. Minä tutun ja turvallisen Ressun selkään. Sitten ei ollutkaan enää ongelmia. Vaikken ehkä antanut ihan kaikkeani niin poni loikki turvallisesti katselematta yli.

Rata tultiin pari kertaa. Tämä ensimmäinen pysty, okseri, toinen pysty ja siitä pitkä kaareva linja tynnyreille. Meni ihan ok. Ekalla kierroksella väliin tuli vähän ravia, toisella kierroksella patistelin kuulemma jo vähän liikaa eteen. Vaikka Ressu liikkui niin tuntui silti hieman löysältä. Tynnyreitä ei kunnolla edes hypätty vaan astuttiin yli. Ekalla kierroksella 9, toisella 8 askelta siihen väliin. Mutta ei kuulemma kannata miettiä askeleita vaan hyvää laukkaa.

Lopuksi käveltiin pitkään ja kun luulin että lopetetaan niin tultiinkin okseri vielä pari kertaa ilman käsiä. Eikä minään pikkuisena vaan kasikymppisenä. Kummasti kädet tahtoi sivuille antamaan tasapainoa. Vähän tuuppasin istunnalla. Mutta menihän ne kaikki hepat siitä yli ilman tuntumaakin. Istunnalleni en taaskaan antanut kovin hyvää arvosanaa. Ope kommentoi etten häiritse istunnallani hepan hyppäämistä, joten ei ole niin vakavaa. Itse toki tahtoisin istua sekä häiritsemättä että kauniisti.

Loppukäynnit käytiin maastossa.

Ongelmia:
Wanesa kielsi isommille

Parannusta:
pysyin kyydissä
Ressu meni kaikesta yli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora