torstai 4. elokuuta 2016

Uusi opettaja, väärä hevonen, pienet esteet ja puolikuntoinen kuski

Suunnittelin että syksyllä rupean vähän hillitsemään himoheppailuani. Karma iski ensin väliin ja kellisti minut kahdeksi päiväksi flunssassa petiin. Odotin ihmeparantumista enkä saanut aikaiseksi perua torstain tuntia. Varsinkin kun viime viikolla en ollut paikalla kun kausi alkoi. Mutta koska tänään ei ollut enää kuumettakaan niin tallille siis. Oli järkeä tai ei. Suunnitelmani oli koomailla ja matkustaa Lidan kyydissä.

Eipä tämä suunnitelma onnistunutkaan. Heppajako oli ihan pielessä ja sain Sintin. Opekin oli vaihtunut uuteen. Keli sentään suosi ja vesisade tuli niskaan mennessä, tallilla ei enää satanut. Pahimmillaan näytti +14 ja siitä lähti kipuamaan takaisin kohti kahtakymppiä. Ratsukoita tunnilla oli 4.

Sinttiin ei ollut oikein mitään käyttöohjeita. Vähän hidas ja vähän pitkä. Sain onneksi pidemmät kannukset tuntikaverilta lainaan. Kuskilla nousi jalat kuten arvata saattaa. Alkuverkka meinasi olla kuolemaksi vaikken edes hinkannut kovin tosissani. Lisää energiaa raviin ja laukkaan lyhyempää hevosta, kaipasi ope. Yhtään konkreettisia neuvoja lyhentämiseen en saanut. Vähän oli olo etten osaa. Vielä enemmän etten jaksa. Sileän alkuverkka oli melko itsenäinen ja siihen käytettiin aika paljon aikaa.

Tehtävänä tultiin koko tunti kolmen esteen linjaa kevyessä istunnassa. Hyvin edeten laukassa 3 laukkaa väleihin. Aluksi toki puomeina ja ravissa. Pari kierrosta keventäen (ei niin lujaa), sitten ravissa kevyessä istunnassa. Parhaiten meni kun vain matkustin. Säilytä rytmi sanoi ope. Mutta rytmi on minulle vähän kuin hevosen muoto. Aina se on jossain muodossa. Enkä niin huomaa jos rytmi muuttuu. Tarvitsisin kommentit että huomaatko, että se kiihtyy tms.

Molemmista suunnista ja sitten myös laukassa. Väliin liian löysä, väliin liian pitkä. Alkuun vain posottelin enkä laskenut askelia. Ope kaipasi rentoutta. Sulloin neljää laukkaa väleihin. Kolmella taisi olla parempi. Hetkittäin vähän yritin tehdä jotain mutta välillä ratsastin luokattoman huonosti ja matkustin. Tosin open kaipaaman rentouden kannalta se oli parempi.

Esteet ei tänään nousseet. Sintistä tuskin huomasi että siellä oli jotain kynnyksiä alla. Max 60 cm. Loppuverkka aloitettiin 20 vaille. 10 minuuttia ravailua ja sitten loppukäynnit. Tähdet olivat onneksi suotuisassa asennossa ja loppuraveissa Sintti kulki sangen asiallisesti ilman suurempaa omaa panostusta. Tuli kehuja hyvästä ravista.

Tunti oli aika yksitoikkoinen eikä tästä saanut kauheasti irti. Kevyessä istunnassa sekä keventäessä piti kääntää lantiota paremmin alle. Hyppytehtäviin käytettiin valitettavan vähän aikaa ja tehtiin pelkkää samaa. Toki juuri tällaisena koomapäivänä en pannut tätä kovin pahakseni. Vaan toivottavasti jatkossa olisi taas enemmän tekemisen meininkiä.

Ongelmia:
kuski oli hyytynyt
Sintti oli alkuun pitkä ja löysä

Parannusta:
Sintti toimi autopilotilla aika hyvin
kaikesta mukisematta yli
vähän jopa säätyi
loppuraveissa oli hyvä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora