lauantai 27. elokuuta 2016

Poni-Haassa Uotilan porukalla superopetusmestarilla

Lauantai-iltapäivänä Uotilan porukalle oli oma "pienryhmätunti" Poni-Haassa. 7 ratsukkoa. Ratsukseni sain 22-vuotiaan Peten, jonka ikä ei kyllä näkynyt mistään. Pieni hevonen, joka tekee nykyään kuulemma lähinnä ponitunteja. Kiltti hoitaa ja käsitellä. Ratsastaessa teki juuri mitä pyysinkin.

Tunnilla tehtiin monipuolisesti suoristuksia, voltteja ja väistöjä. Alkuun tuli sanomista että vähän aktiivisemmin takaa ja omaa yläkroppaa piti aina muistaa kääntää menosuuntaan. Yleensä en muistanut. Varsinkaan oikealle. Pete oli jo alkuverkassa kivan tasainen. Lohdutti myös pitkät peilirivistöt, joista saattoi tarkkailla. Alkulaukassa hepo oli pyöreä ja tahdikas. Ihanan helppoa. Mutta oma ylävartalo piti vakauttaa. Peilistä oli hyvä tarkistaa mitä häärään.

Vaihdot yritettiin tehdä molempiin suuntiin. Ekaan suuntaan hepo venähti pitkäksi enkä huomannut yhtään. Pudotti raville. Toinen ei vaihtunut sekään. Ei ollut tietoa että vaihtaako Pete. Minä pääosin en vaihda.

Tultiin myös keväältä (kesäkuu) tuttua pituushalkaisijaa volteilla. Ensin käynnissä, sitten ravissa. Omaan yläkroppaan piti keskittyä.

Samalla reitillä tultiin myöhemmin väistöjä. Ensin käynnissä, sitten ravissa. Jos rupesi tuntumaan hankalalta piti tehdä voltti. Pete oli ihan superopetusratsu tässä. Teki mitä pyysin ja paljasti hutilointini. Vaan saatiinpa sitten tosi nättejä ja vaivattomia väistöjäkin kun tajusin hoitaa oman osuuteni kunnolla. Pitkille sivuille voltteja tai siirtymiä. Lopulta pääsin siihen pisteeseen että oikeasti saatoin keskittyä ratsastamaan jalasta kohti tuntumaa. Sitä harvemmin muistaa tunneilla tehdä. Jälkimmäiseen suuntaan eli vasemmassa kierroksessa väistöä oikealle, meinasi heppa ennakoida vähän turhan innokkasti. Toisella kerralla kun tajusin tehdä voltin jo alkuun ja ratsastaa ensin suoraan, parani meno taas hyväksi.

Loppuraveissa alla oli taipuisa, letkeä ja kuuliainen ratsu. Tuntui siltä että tällä treenillä olisi hepalla voinut lähteä tallikisoissa starttaamaan he A. Yksi parhaista ratsuista, jonka kyydissä olen tänä vuonna ollut. Tämän kanssa oppisin kyllä ratsastamaan.

Oikein kiva tunti, toivottavasti tullaan joskus uudestaan. Puitteet on hyvät ja tätä tarkkaa opetusta on ollut ikävä.

Ongelmia:
en osannut vaihtaa laukkaa
unohdin kääntää yläkroppaa menosuuntaan

Parannusta:
ratsu teki juuri mitä pyysin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora