sunnuntai 28. elokuuta 2016

Vaihdokkiratsulla kisoissa ruusukejahdissa

Pelkoni kävi toteen eikä Piku toipunut kisakuntoon. Ehdin murehtia koko kisojen väliinjäämistä ties kuinka monesti. Alunperin kisaratsuksi suunniteltu Wanesakin oli buukattu jo muihin töihin. Lopulta ratsuksi herui Listra. Kisoina siis 1-tason estekisat Riihimäen raviradalla.


©Amanda
©Amanda
©Amanda
©Amanda
©Amanda
©Krista
©Krista
Kisa-aamu oli onneksi myöhäinen iltapäiväkisojen takia. Klo 13 oman luokan alku. Kaikesta huolimatta tuli kiire. Onneksi Listra oli ihanan tolkku. Lastautui helposti ja kisapaikalla seisoi rauhassa valjastuskatoksessa puunattavana.

75 cm ratapiirros.
©Amanda
©Amanda
©Amanda
©Amanda
75:n rata oli onneksi suht helppo oppia. Suoria ja kaarevia linjoja, yksi sarja. Ei mitään kovin pelottavaa esteiden alla. Kaksi kaarta ja pari porttia. Silti ekassa luokassa tuli hirmuisesti hylsyjä. Verkassa Listra oli ihan supertasainen ja ihanan rauhallinen. Tosin kommentit oli että aivan liian etupainoinen. Minä kun rupesin jo haaveilemaan koulukisoistakin. Hypyt meni ihan ok, vääriä laukkoja oli kyllä esteiden jälkeen. Myötää kunnolla, jalat kiinni. Verkan jälkeen sain vielä kommenteiksi että käytä keskivartaloa käännöksissä ja ei saa itse olla etupainoinen.

©Amanda
©Amanda
©Amanda
Radalle pääsi edellisen suorituksen aikana. Vähän käveltiin jännempien esteiden ohi mutten erikseen käynyt näyttämässä. Laukattiin vielä kentän ympäri ennen aloitusta. Listra lähti vähän huonosti jalasta eteen mutta heräsi onneksi suoritukseen. Ykkönen ja kakkonen ok. Kolmoselle hypättiin eri aikaan ja kävin aika korkealla. 5 askeleen päässä oli nelonen, johon moni oli kieltänyt. Minä keräilin vielä ohjia kun lähestyttiin. Yli silti. Porttilaatikkovitonen myös yli ja sarjalla muistin pidättää välissä. Seiskaportti myös yli sekä kasiokseri. Saatiin jatkaa toiseen vaiheeseen. Vaikka suunnittelin etten mitään suhausta lähde tekemään niin tein suht napakat kaarteet. Kasilta ysille ilman maakuntamatkailua. Sarjan jälkeen samoin reipas käännös ja vielä suhteutetun perään vikalle eli jo aiemmin hypätylle ykköselle. Nollilla maalissa.

©Amanda



Kuulutettiin että toiseksi. Taisi olla heti seuraava ratsukko, joka meni meistä ohi. Lopulta oltiin kolmansia ja vain 0,64 sekuntia voittoajasta. Mainio saavutus tällä treenillä ja sillä etten edes yrittänyt kunnolla usvattaa.

©Krista
Seuraavassa luokassa oltiin lopulta viidensinä lähtövuorossa. Verkka tehtiin siis ennen rataan tutustumista. Aika jättimäisiä esteitä meidän verkkaesteet näytti olevan. Ensin laukka ei rullannut kunnolla ja kiivettiin yli. Kolautti muttei pudonnut. Sitten pari kertaa kunnon laukasta yli. Okserin hypystä tuli jopa kehuja.

©Amanda
©Amanda
©Amanda
Nyt ei radalle ollut tullut mitään lisäsälää. Samat esteet ja vähän isompina. Ehkä johtui aukeasta paikasta mutta olivat ison näköisiä, 85 cm. Rata oli lähes sama kuin edellinen mutta linjat hypättiin eri järjestyksessä. Pelkäsin että sekoilen mutta muistin lopulta. Kakkosvaihe oli vähän erilainen ja pohdin että kuinka tiukasti kannattaisi kääntää.

85 cm ratapiirros.
©Amanda
Kävin vähän ravailemassa vielä ennen radalle menoa. Kiire siinä silti meinasi tulla. Radalla ei katseltu esteitä vaan mentiin taas reunoja pitkin ohi. Nyt aloitin eri suunnasta. Ykkönen ok. Väärä laukka. Kakkonen yli ja taas väärä laukka. Tiedostin kyllä mutta päätin sitten jättää korjaamatta. Ei ehkä edennyt tarpeeksi ja lopuksi saatoin vähän tuupatakin. Listra pisti jarrut päälle ja jätti portin hyppäämättä. En tästä hätkähtänyt. Laukka (myötäinen) päälle, voltti ja uusi lähestyminen vähän tarmokkaammin. Nyt mukisematta yli. Loppuradasta olin itse paremmin hereillä ja mielestäni paremmin hypyissä pystyssä. Enkä luottanut turhia. Myötälaukat taisivat löytyä ja kaikista päästiin yli. Kasiin sitten katkesi meidän rata ja toisen vaiheen reitit jäi käyttämättä. Luokassa tuli lopulta vain 3 tuplanollaa eli kaikki sijoittuneet. 4 vp ykkösvaiheelta oli luokan suosituin tulos (6 kpl) ja näistä oltiin kiellolla hitaimmat.

©Amanda
©Amanda
©Amanda



Olin suorituksiimme kuitenkin oikein tyytyväinen. Kiva että kaikesta stressistä huolimatta kisoihin asti lopulta päästiin. Tottakai ruusukekin oli oikein kiva tuliainen. Tavarapalkinnon unohdin tuohduksissani käydä kansliasta hakemassa mutta perään soittaessa se järjestyi myöhemmin jälkinoutona. Ihanaa!

©Krista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora