torstai 11. elokuuta 2016

Edelleen väärä ratsu, lyhentämistä ja miniesteitä

Torstaina odotin saavani toiveideni mukaan Lidan. Ei tullut vaan jatkoa Sintin kanssa. Tuntimme aikataulutettiin takaisin loppuiltaan ja heppa oli valmiiksi hommissa. Lämmintä puolipilvinen n. +14°C. Välillä vähän ropisi isoja pisaroita muttei niin paljon että olisi kastunut. Ratsukoita tunnilla oli 5. Edelleen olin flunssan jälkimainingeissa eli en täydessä iskussa. Tänään oli lisäksi kaikilla kannuskielto.

Alkuverkka oli taas harmittavan itsenäinen. Näemmä on myös ratsusta kiinni millaisia ohjeita tahtoisin. Lyhennä ravia ja lisää aktiivisuutta kuulostivat kovin suurpiirteisiltä. Motivaationi oli taitojani suurempi ongelma. Hetki meni että tajusin että tämäkin ratsu on minulle varmasti opiksi ja kannattaisi yrittää vähän jotain muutakin kuin humputella. Silti tehoni jäivät vähän vajaiksi ja ratsu pitkäksi. Laukassa saatiin kuitenkin molemmat vaihdot vaikka toiseen suuntaan tuli vasta puolen kierroksen jälkeen.

Hypyt aloitettiin tänään kaikilla tehtävillä oikeassa kierroksessa vaikka vaihdettiin suuntaakin. Ensin tultiin jumppa. Kolme puomia innarivälein ja 1 askeleen päässä pysty. Puomit nousi pikkuhiljaa pystyiksi ja vika taisi olla okserina. Korkeus n. 50 cm. Tätä tultiin monesti. Alkuun Sintti oli löysä ja saattoi tulla raviakin. Esteen jälkeen sain sentään korjattua linjan suoraan. Parani se aktiivisuuskin lopulta mutten osaa sanoa mitä tein. Myöhemmin lisättiin viimeviikkoinen 3 askeleen linja perään.

Seuraavana tehtävänä oli 3 esteen linja alle, äskeinen jumppa toisesta suunnasta ja vielä suunnanvaihtoristikko loppuun. Tätä mentiin sitten lopputunti. Korkeus yhä n. 50 cm. Linjalle 3,5 askelta olisi ollut erittäin hyvä. Kolmella Sintti meinasi olla liian pitkä, neljään olisi pitänyt pidättää kamalasti. Enkä aina ihan tajunnut mitä ope tarkoitti. "Hidasta, pohkeet". Tuntui itsellenikin ristiriitaiselta enkä osannut suunnata energiaa oikein. Tähän suuntaan jumppa meni kuitenkin tosi kivasti ja mahduttiin hyvin. Omaan istuntaani jumpalla en vaan ollut kovin tyytyväinen. Suorin jaloin ponnistelua mukaan.

Loppuverkassa olin vihdoin innokas rassaamaan ratsua ja yritin lyhentää. Kommentit kanssaratsastajilta olivat "ei kovin lyhyestä" "melko lyhyeen". Kai se parani. Oli ainakin rento, taipuisa ja kantoi niskan korkeimpana kohtanaan. Etenikin paitsi ihan loppuun kun keveni ohjalle.

Ongelmia:
lyhentäminen ja aktiivisuus
oma istunta jumpalla

Parannusta:
kannuksettomuus ei vaikuttanut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora