sunnuntai 21. elokuuta 2016

Toiset 2-tason estekisat Hempan kanssa

Lauantaille ei kvaalattu omistajalle 1-tason kisoihin mutta sunnuntaina meidät päästettiin LidRidiin 2-tason esteille. 2-tason kisassa oli paremmat pärjäämismahdollisuudet mutta olisi kuitenkin ollut kiva hypätä 80 cm alle. Nyt lähdettiin yhden luokan taktiikalla eli 90 cm. Arvosteluna 367.1.

©Ella


Hemppa käyttäytyi taas asiallisesti. Vaan yksin ei malttanut kuormuriin jäädä, joten pidin hetken narun päässä ja laitoin sitten ponilta vapautuneeseen päiväkarsinaan rataan tutustumisen ajaksi. Kentän pohja oli sateiden takia aika epätasainen. Paikoin upotti. Rata ei onneksi ollut erityisen kinkkinen enkä esteiden korkeuksiin kiinnittänyt mitään huomiota. Kävelin valkun vanavedessä, 6 ja 7 askelta linjoille. Sarjan jälkeen ei lähdetä tekemään supertiukkaa tietä. Muut oikoreitit ajattelin käyttää.

Ratapiirros.


Aikaa oli ihan hyvin ja ehdin kävellä Hempan kanssa aika pitkään ennen kuin meidät päästettiin maneesiin verkkaamaan (8 ratsukkoa). Pihalla olin yrittänyt taivutella käynnissä. Maneesissa Hemppa tuijotteli päätyä ja ylhäällä katsomossa kävelevät ihmiset oli pelottavia. Meni ehkä 8 kierrosta ravatessa että ruuna rupesi rentoutumaan. Tein vähän temponmuutoksia ja vastasi ainakin jotenkuten.

©Ella


Odottelin aika pitkään ennen kuin lähdin hyppäämään. Ristikko kahdesti. Ekalla laukka vaihtui vääräksi. Pystylle tulin valkun vanavedessä pari kertaa ja lopulta taisin hypätä sen neljästi. Askel ei sopinut kertaakaan kunnolla. Lähdettiin joko kaukaa tai läheltä. Laukkaa vähän paremmin eteen oli ohje. Okserille ehdittiin tulla vain kerran kun piti olla jo pihalla valmistautumassa. Onneksi siihen tuli hyvä hyppy.

©Ella

©Ella

Ohjeiden mukaan ravasin kentän ympäri. Harmi että edellinen ratsukko suoriutui supernopeasti enkä ehtinyt tehdä valmistelujani kunnolla. Lähtömerkkikin annettiin. Päätin kuitenkin käyttää ajan ja kiertää yleisön edestä toiseenkin suuntaan. Sitten laukka päälle eikä ollut enää aikaa tehdä ympyrää. Meni jopa vähän yli 45 sekunnin ja aika lähti rullaamaan joitain sekunteja ennen kuin ylitin lähtölinjan.

©Ella


Hemppa yllättäen hidasti ykköselle ja ehdin jo ajatella kieltoa. Töpöaskeleella kuitenkin hyppäsi siitä yli. Väärässä laukassa kakkoselle ja siitä yli. Kakkosen jälkeen yhä väärä laukka mutta se korjaantui kaarteessa. Kolmoselle turhan juureen hidastaen ja puomi mukaan. Taas väärä laukka. Yritin vaihtaa ravin kautta mutta Hemppa vain hidasti ja hidasti. Lopulta oli pakko jatkaa. Nelonen puhtaasti, 6 askelta ja vitonen puhtaasti. Sen jälkeen olin hetken unohduksissa että minne olinkaan menossa. Nyt kaarre toi meille myötälaukan. Kutonen yli ja taas väärä laukka. 7 askelta kaarteeseen ja seiska yli. Sarja tuli tosiaan aika nopeasti. Melkein menin suoristuslinjasta pitkäksi. Siihen osuttiin ihan hyvin ja päästiin yli. Sitten vihellettiin homman loppumisen merkiksi. Kiersin kuitenkin kakkosen takaa kohti ysiä. Kuulutettiinpa että saatiin vielä viides virhepiste ylitetystä enimmäisajasta.

©Ella

©Ella

En ollut suoritukseen kovin tyytyväinen. Kummallista jarruttelua ja hirmuinen määrä vääriä laukkoja. Plussaa että maltoin kuitenkin odottaa hyppyjä eikä tullut kieltoja. Maaliin hyväksytyllä suorituksella. Tuloksena lopulta 31/39. Mutta kokemusta tämäkin.

Annu videoi ratamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora