maanantai 8. elokuuta 2016

Salaisuus on jälleen kerran pohkeet

Maanantai alkoi aika samoissa hevostelumerkeissä kuin edellinenkin. Alkavien tunnille Kropekilla. Tänään meitä taisi kyllä olla 7. Keli oli tuulinen +22°C mennessä.

Vaikka aikatauluni oli taas tiukahko niin vartissa ehti hyvin hakea hepan tarhasta, harjata, putsata kaviot ja varustaa. Pari pikkuapulaista viimeistelivät siistin ilmeen.

Nyt olin jo alkutunnista liikkeellä asenteella että kun viimeksi meni niin kamalasti niin nyt ei voi mennä enää huonommin. N. 45 minuuttia tunnista olikin taas aika kamalaa. Voltteja ja siirtymiä. Vasta kun saatiin tehdä melko itsenäisesti ensin hetki käyntiä ja sitten ravista 10 askeleen käyntisiirtymiä sekä ravivoltteja niin homma lähti kehittymään. Ensimmäinen havainto oli etten saa ruunaa taipumaan. Käynnissä jotenkuten mutta ravissa kanttaili voltit suorin vartaloin. Varsinkin kun piti pitää hyvä ulkotuki. Toinen havainto oli etteivät jalkani tarkoita hepalle mitään. Pohjeohjaus oli ihan rikki.

Kun rupesin aktiivisesti puuttumaan tilanteeseen niin meno rupesi paranemaan. Jaloista oikeasti eteen. Sitten niitä puolipidätteitä (jotka aina toisinaan meinasi unohtua). Taivutukset läpi. Vaikka sitten ensin reilusti ylitaivuttaen että edes jotain tapahtuu. Pikkuhiljaa ravikin rupesi pyöristymään. Siirtymiä ravista käyntiin en kyllä saanut tasaisiksi. Eikä ravissa huvittanut istua alas ennen kuin hepo oli rento. Ihan siihen asti ei päästy ennen loppuraveja.

Laukassa ei tehty kovin ihmeitä. Nostot tulivat viimekertaa paremmin mutta yhä välillä viiveellä. Istu suorassa oli käsky. Vastasin että missäs minä sitten istun. Oikealla ulkona kuulemma. Muutamat ympyrät tehtiin laukassa, pieniä uraltapoistumisongelmia. Oikeaa laukkaa taisi tulla lopulta vain yksi pätkä.

Tänään meni paremmin. Se vaati vähän puoli-itsenäistä työskentelyä ja ongelmien paikoittamista sekä toimimista asian parantamiseksi. Hassusti samantyyppinen ratsastaa kuin Ressu. Pohkeet, pohkeet.

Ongelmia:
jolkotti suurimman osan ajasta pää pystyssä
ei kuunnellut pohkeita
ei halunnut taipua

Parannusta:
lopputunnista tajusin komentaa takaset töihin ja pyöristyi ravissakin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora