maanantai 8. elokuuta 2016

Pieniä ja tummia vaihdokkeja

Maanantain estetunnille sain toiveideni mukaan Jussin. Uusi pieni ja tumma ruuna. Saapui joskus kesäkuun alussa. Hämmästyttävän saman näköinen Listran kanssa. Mieluusti olisin mennyt sillä koulutunnin alle mutta nyt näin. Selkään tuntui tosi pieneltä kun oli niin kapea. Vaikka on yli ponikoon niin tuntui yhtä pieneltä kuin Ressu.

Jussi oli jo koulutunnilla hommissa, kuten päivän muutkin ratsut. Yhteensä meitä oli estetunnilla 3. Vähän jännitti kun yhden esteen alle laitettiin vesimatto ja se täytettiin vedellä. Jussikin sitä tuijotteli ohittaessa.

Alkuverkassa ruuna painalsikin menemään aika kipitystä. Eikä edestä voinut ottaa kunnon tuntumalle sillä hepo vain lyhensi kaulaa. Parempi oli kuulemma mennä lähes vähän liian pitkällä ohjalla. Nyt onneksi tajusin kysyä että missä on parannettavaa ja sain hyviä korjauskehotuksia. Jussi vaihtoi laukat lennossa pyynnöstä mutta taisi olla hetken ristilaukalla välissä. Eikä tuijotellut tai ollut lähtemässä käsistä. Alkuun laukassa oli kuulemma liikaa vauhtia mutta sitten parani. Itse en huomannut koska on hyvä. Taivuttaminen jäi vähän puolitiehen.

Ensimmäiset hypyt tultiin ristikolle kahdeksikolla. Lähestyi tasaisesti ja hypyt olivat helppoja olla mukana. Kääntyikin kunhan muistin kääntää. Aloituksessa mentiin vähän linjan ohi. Kevyempää istuntaa kaipasi ope.

Seuraavaksi hypättiin suhteutettu linja. 4 laukkaa väliin. Okserin välissä olleet tynnyrit eivät aiheuttaneet tuijotuksia ja itsekään en kiinnittänyt niihin mitään huomiota. Sitten vesi. Rauhallisesti sisään ja nätisti yli. Vielä pitäisi kuulemma antaa enemmän tilaa edestä hyppyihin. Taidettiin tulla vesi pari kertaa. Ja aika äkkiä esteet nousi jonnekin kasikymppiin.

Tämän jälkeen loikittiin radanpätkä: ensin vesi, linja ja marimekko. Toisella kierroksella linja vielä uudestaan perään. Jotain meillä putosi mutta meno parani kun sain kevennettyä istuntaa, muistin laukata vähän enemmän eteen (eli jarrutella vähemmän) ja myödätä hypyissä ihan kunnolla. Kivaa ja sopivan helppoa.

Sitten yllätettiin ja käskettiin vaihtaa ratsuja. Minä Listran kyytiin. Tamma oli ollut tänään rauhallisen näköinen ja etenikin omasta halustaan ihan rauhassa. Vähän piti jopa pyytää eteen. Taas näitä että ohjat käteen, laukka päälle, puoli kierrosta laukkaa ja vesieste. Tasaisesti yli. Omat säädöt olivat toki ihan pielessä kun menin Jussin asetuksilla eikä Listralle oikein sellaisia edes ollut meidän vähäisen yhteisen hyppykokemuksen (0,5 h) takia. Vettä loikittiin jokunen kerta ja parissa kierroksessa pysty nousi aika isoksi. Helposti yli.

Me hypättiin välissä pikkukierros: vesi, okseri ja marimekko. Ihan tasaista. Sitten ehkä jotain. Jollain kierroksella pidätteet ei menneet linjalla ihan läpi ja tultiin 3 askeleella. Silloin jatkettiin okserin jälkeen oikealle. Esteet meni ok mutta esteen jälkeen oli vähän tasapaino-ongelmia olla kyydissä. Pysyin kuitenkin. Sitten esteet nousi aika jäteiksi ja hypättiin 4 hypyn kierros. Okseri oli 105 (vaikka näytti paljon isommalta), vesi jotain samaa luokkaa. Yhä kaikesta yli. Veden jälkeen tuppasi vaan useamminkin olemaan väärä laukka. Jostain syystä en tajunnut sitä Listrankaan kanssa vaihtaa lennosta vaikka tamma on aikamoinen vaihtoautomaatti.

Viimeinen kierros oli vähän laskettu mutta ehkä 95 cm? Nyt ratsastin oikein huolella. Myötäsin hyvin ja otin pidätteet läpi. Veden jälkeen korjasin laukan ja otin linjalle ajatuksen kanssa 4 askelta. Johdin ja marimekkokin ylittyi siististi. Se oli oikein hyvä ja siihen oli mainio lopettaa päivän hypyt.

Loppuraveissa tamma tuntui juoksevan alta mutta open mukaan vauhtia ei ollut yhtään liikaa. Vähän sain sitä rentoutumaan. Loppukäynnit käytiin laavulla.

Oikein kiva tunti. Vaikka Ressu on kiva ja mainio niin olivathan nämä vähän erilailla laaturatsuja tähän puuhaan.


Jussi.
Molempia hevosia tekisi mieli sanoa mustiksi mutta ilman satulaa
näyttävät tummanruunikoilta.

Listra.
Listra on sukupostin mukaan musta.
Ongelmia:
pientä hienosäätöä
pari pudotusta
vääriä laukkoja veden jälkeen

Parannusta:
sain menoa hyvin korjattua
kaikesta helposti yli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora