keskiviikko 17. elokuuta 2016

Poni paremmin nipussa

Ehdotin että jos tilaa on niin voin mennä tuplat. Viikko sitten kärsin ns. annoskateudesta eli jälkimmäisellä tunnilla oli paljon kivemman näköisiä tehtäviä (temponsäätelyä laukassa ja pitkät laukkapätkät). Lopulta peruutuspaikka tuli ja pääsin kuudenneksi mukaan. Ratsukseni oli merkattu Ressu mutta poni taisi arkoa puuttuvaa kenkäänsä ja oli ep. Korvaavaksi poniksi tuli Wanesa. Sille tuli siis kolmas tunti putkeen hommia.

Alkuun poni oli taas kankea. Oikealle asettuminenkin oli vastentahtoista ja puri kuolaimeen. Vasemmassa kierroksessa asetin suorilla ulos. Yritin pitää apuni selkeinä ja määrätietoisina. Eteen, pidätteet ulkoa ja kunnon taivutukset kulmiin. Rupesihan se tamma sieltä lopulta nyökkäämään tuntumalle pyöreällä kaulalla.

Tehtiin taas joitain takaosakäännöksiä sekä 8 metrin volttia. Paljon helpompi kääntää voltilla kuin Jussia. Siirtymiäkin taisi olla. Alkuun laukattiin kaikki kerrallaan 20 askeleen pätkä, sitten pari 10 askeleen pätkää. Näissä vielä laukka nousi ok. Kun ruvettiin menemään 10 askeleen pätkiä vuorotellen niin nostot löysistyivät vaikka käynti pohjille olikin rentoa ja pyöreää.

Itse laukkatehtävänä myöhemmin tultiin vähän edellistunnin tapaan vastalaukkaa pitkälle sivulle. Laukassa kyllä tunsin kumpi tuli mutta laukan jälkeen ravissa kevensin muutaman kerran väärin. Hupsis! Nytkään laukkaa ei päässyt juuri työstämään mutta oli sekin paremmin avuilla kuin maanantaina.

Loppuraveissa oikea kierros oli lopulta helpompi. Kauniit taivutukset kulmiin ja poni rento ja etenevä. Ihan ilmaiseksi ei tämä vieläkään tullut vaan vaati keskittymistä. Vasen kierros oli vaikeampi kun pyöräytin väliin voltin. Käynnissä Wane oli lyhyt ja edestä kevyt. Open loppukommentti oli että paljon paremman näköinen kuin maanantaina.

Loppukäynnit käytiin laavulla. Tarhaan viedessä Wanesakin esitti ponimetkujaan ja ajatteli lounastaa. Onneksi sain käsivoimin ponin kuulolle ja keskittymään olennaiseen (minuun).

Ongelmia:
muutamat väärät laukat
ohjasotteet meinaa edelleen välillä suuntautua alas

Parannusta:
pystyin istumaan laukassa
ratsu lyheni ja rentoutui tuntumalle
oikealle asettuminen oli kankeaa
ei satanut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora