lauantai 27. elokuuta 2016

Kouluratsastusta Lidalla syysauringossa

Lauantaiaamuna menin Uotilaan rästimään. Seitsemänneksi koulutunnille. Keli oli kaunis ja lämmin aurinkoinen ja ratsuksikin tuli Lida. Muuten oli nätisti mutta satulalle luimi aika julmasti.

Mentiin aika perusratsastusta. Lida oli löysä ja sitä piti hoputella liikkeelle. Alkutunnin kommentit oli että hyvä ravin tahti ja muu olikin istuntaani. Jalat nousi, kädet laski ja karkasi etäälle toisistaan. Tehtiin temponmuutoksia ja meille se olikin oikein hyvä juttu. Ensin käynnissä, sitten ravissa. Tuli hyviä eroja (varsinkin hyytymisessä) mutta takaosa meinasi unohtua eikä Lida lähtenyt niin lennokkaasti ravissa eteen kuin osaa. Taidettiin tehdä samaa myös laukassa. Laukat nousi ihan näppärästi mutta meno oli aika kankeaa. Ylitaivutus pääty-ympyrällä vähän auttoi asiaa. Olisi pitänyt tehdä jo aiemmin ja useammin.

Jotain volttailua ja suunnanvaihtojakin tuntiin taisi sisältyä. Lopuksi jäätiin pääty-ympyröille asettamaan. Lida oli edelleen ihan toispuoleinen eikä halunnut tukeutua toiseen ohjaan. Kun kovasti yritin niin tiekin luisui reitiltä. Vauhtikin rupesi hyytymään. Hetkittäin aina sisuunnuin ja komensin tamman eteen. Auttoi ehkä puoli kierrosta ja sitten taas nyypähti.

Ihan ok tunti. Enemmän sain tästä irti kuin estetunneista tähän asti. Kaikesta huolimatta oli kiva mennä Lidalla. Oli se sentään suht rento ja pyöreä ilman piuhojakin. Laukassa huonoiten.

Tunnin jälkeen letkutuksessa oli asiallisesti.

Ongelmia:
luimi satulalle ihan äkäisesti
kuskin jalat nousi
kädet laski
Lida oli laiska

Parannusta:
pääosin aika tasainen ratsu
temponmuutokset ihan selviä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora