lauantai 20. elokuuta 2016

Siirtymiä ja kääntämistä - lauantaituplat

Lauantaina päädyin taas tuplatunnille Hempan kyytiin. Ensin 7 hengen ryhmässä koulua kentällä, sitten 4 hengen porukassa esteitä maneesissa. Opena uusi kakkosope. Pihalla oli kivan lämmintä. Kenttä oli sateiden jäljiltä mutta aika hyvin kuivunut.

Päivän aiheena oli siirtymät eli aivan loistojuttu meille. Alkuverkassa Hemppa eteni aika reippaasti eikä pahasti vastustellut. Muutamat pikkujumit oli. Esteraipan pudotin aika alkutunnista pois.

Kuviona tultiin kolmikaarista. Suoristuskohtiin tehtiin siirtymät. Ensin käynnistä seis, myöhemmin ravista muutama askel käyntiä. Kaikesta huolimatta meillä meinasi olla vähän ahdasta, joten tein siirtymät myös kolmikaarisen alkuun ja loppuun. Toisella pitkällä sivulla pyysin enemmän eteen.

Aluksi siirtymät tulivat nenä pitkällä kättä vasten. Tajusin tehdä pidätteet vain ulkoa niin Hemppa hyväksyi paremmin vastustelematta ja siirtymistä tuli tasaisempia ja tasapainoisempia. Pysähdyksissä korjasin taas pyöreälle kaulalle ja heti siitä pyysin eteen. Ei tullut askelia taakse mutta pysähdykset jäivät hyvin lyhyiksi. Ravista käyntiin sama juttu että alkuun hidastettiin nenä pitkällä. Kun hidastin vain ulkoa niin heppa pysyi paremmin pyöreänä ja takaosallaan.

Laukat tehtiin ympyröillä. Meidän ympyrälle 3 ratsukkoa ja homman nimi oli tehdä hidastuksia ja eteenratsastuksia. Ensin vasen kierros ja sujui aika kivasti. Alkuun toki molemmat piti tehdä selkeästi että Hemppa tajusi juonen. Oikea laukka oli kulmikkaampaa ja rullasi huonommin. Opekin sen huomasi. Mutta hyvin säätyi tähänkin kierrokseen. Ulko-ohjalla hidastus (jalat taisi silti värkkäillä jotain omiaan samalla varmistelemassa laukan säilymistä). Eteenratsastus sisäjalalla.

Hemppahan joutui tunnilla ihan kunnolla hommiin ja alkutunnin jälkeen myös suoritti oikein kivasti. Hikosi itsensä ihan märäksi.

Estetunti mentiin maneesiin. Muut kasasivat esteet ja me käveltiin. T-paidassa meinasi olla jopa vähän viileä. Lyhensin jalustimia 3 reikää, otin kannukset pois ja hain esteraipan takaisin matkaan.

Alkuverkassa tein ympyröitä ja laukassa ratsastin vähän eteen. Hieman piti taas herätellä. Pitkillä sivuilla oli pehmopuomit ja vaikka kuvittelin että tultiin hyvään paikkaan niin monesti takasista kuului kahahdus. Tähän olisi ollut kiva saada jotain kommentteja.

Ensimmäinen hyppytehtävä tultiin päädyssä kahdella pikkuesteellä ja puomilla neliönä. Tarkoitus oli pitää tahti tasaisena ja tehdä suorat sivut ja kulmat. Molempiin suuntiin alkoi ihan hyvin, puolivälissä tuli joku herpaannus ja lopuksi sain taas skarpattua samat askelmäärät kaikkiin väleihin. Pääosin taisi olla kuutta. Väliin joku 5 ja 7.

Seuraava este oli ylhäältä katsottuna x. Hypättiin ensin lävistäjällä keskeltä yli. Sitten kapeasta kohdasta ympyrällä. Lopuksi tehtiin hannunvaakuna ympärille eli hypättiin kaikki kapeat. Myötälaukat ja tasaisuus oli meidän suurimmat haasteet. Ensin tuli sakkokierros heti perään. Hemppa kiemursi ja himmaili kohti esteitä. Toisessa kierroksessa oli vähän samoja ongelmia.

Tunti taisikin sitten jo loppua siihen. Sain kuitenkin kinuttua itselleni muutaman 90-hypyn huomisia kisoja ajatellen ettei sitten radan kävelyssä iske korkeuskauhu. Ope nostikin niitä useamman ja loikittiin jonkinlaista rataa. Reittiohjeet tulivat lennosta. Ehkä 7 hyppyä? Alussa oli pientä keskittymisen puutetta ja Hemppa tuntui laskeutumisissa vähän ilmavalta vaikkei mitään tehnytkään. Kaikesta yli empimättä eikä korkeus tuntunut alkujärkytyksen jälkeen pahalta. Pitää vain muistaa laukata kunnolla heti alkuun.

Loppuhölkkäsin muiden hypätessä omia korotettuja ratojaan ja käyntien jälkeen heppa pikasuihkuun ja pihalle.

Ongelmia:
alas siirtymät aluksi kättä vasten
esteillä en vieläkään muista laukata tarpeeksi
kapeille esteille hidasti ja kiemursi

Parannusta:
siirtymien laatu parani kun muistin tehdä pidätteet vain ulkoa
kaikista esteistä yli
ei pukkeja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora