keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Yllätyshyppyjä ohjaajien näyttöjumpalla

Keskiviikkona mahduin vikalle tunnille. Listalla olin mielissäni että pääsen taas Ressun kyytiin. Poni oli kuulemma tehnyt aiemmin jo yhden tunnin alle. Hoitaessa oli nätisti ja tänään muisti väistää heinävahtiani. Mittari näytti mennessä +10°C, poistuessa +5°C. Aurinko paistoi eikä vielä paluumatkallakaan ollut pimeää, jee!

Kun päästiin kentälle niin sinne kasattiin esteitä. Ihan mukava yllätys. Kuulemma joku ohjaajien näyttö- vai valintakokeen tehtävä. Ratsukoita tunnilla oli viidestä neljään. Ressu oli tänään enemmänkin laiska. Ei hötkyillyt, ravistellut päätä, pukitellut saati kiihdytellyt. Julma sanoa mutta perjantaina poni oli pienellä lisätohinallaan parempi ratsastettava.

Alkuun mentiin ravipuomeja kevyessä istunnassa. Suurin haaste oli edetä tarpeeksi reippaasti. En kovin taivutellut ja poni juoksi pää pystyssä.

Laukkoja ei otettu yhtään alle vaan aloitettiin heti tehtävällä. Yksitellen, ensin oikea kierros. Pääty-ympyrä maapuomin yli kahdesti laukassa. Kulmassa raviin ja linjalle, maapuomi, ristikko, 1 laukka ja pysty. Koska olin ainoana pikkuponilaisena isojen/nopeiden hevosten kanssa niin välit oli meille pitkät. Ekalla kierroksella poni ei herännyt ja mentiin väli ravissa. Tai sitten se oli protesti miniesteistä. Toisella kierroksella väliin tuli 2 askelta. Sen jälkeen selvittiin yhdellä mutta aikamoisesti poni joutui venymään, varsinkin kun ravissa ei oikein ollut imua.

Toiseen suuntaan tehtävän paikkaa vähän vaihdettiin ja maapuomin paikalle tuli kavaletti. Nyt vaikeutettiin siten että piti olla kevyessä istunnassa. Omaa asentoa olisi pitänyt viilata vielä vähän paremmaksi, sillä nyt oli vähän tönkköpolvista. Hyvästä katseesta ympyrällä tuli kehuja. Yritin herätellä ponin aina liikkeelle. Kavaletit meni suht ok ja laukat pysyi aika hyvin myötäisinä. Välillä vaihtoi salakavalasti jossain kaarella enkä aina edes huomannut. Linjalle tultiin taas aluksi ravissa. Nyt ei venytty yhteen askeleeseen (väliä taidettiin pidentää?). Kaksi kierrosta yritin ja poni tikkasi miniaskeleen juureen. Sitten tuli ohje ottaa suosiolla 2. Onnistui.

Tämän jälkeen jätettiin raviosuus pois ja kavaletin jälkeen jatkettiin laukassa sarjalle. Vaikka toivoin miniväliä niin yhteen laukkaan ei venytty. Pari kertaa yritin. Saatiin jopa sakkokierros. Sitten välillä muuten vaan etuilin kun väli oli säädetty jo valmiiksi meille. Kaksi laukkaa siihen tuli myös yrittämällä mutta en ollut tyytyväinen yhteen isoon ja yhteen pieneen. Sakkokierroskaan ei parantanut. Onneksi tultiin vielä yksi kierros, jolla sain parannettua. Energia hyytyi mutta nyt tuli kaksi aika tasalaatuista askelta väliin ja tultiin jopa myötälaukassa alas. Välillä tuli vääriäkin. Mutta oltiin ainakin porukan rauhallisimmin tehtävän jälkeen edennyt ratsukko.

Loppuravissakaan poni ei tasoittunut tuntumalle. Edelleenkään ei liikkunut jalasta eteen. Aika paljon komensin eteen. Mieluummin rikkoi laukalle kuin venytti ravia yhtään. Lievää parannusta kuitenkin tuli ja ravissa vähän pilkkoi pyöreyttä. Jospa ne takaset vähän heräsi horroksestaan.

Loppukäynnit käytiin laavulla. Siellä poni heräsi vähän pörhistelemään. Vaan ei pysynyt ihan isojen ja reippaiden vauhdissa.

Tunnin jälkeen meinasi taas hääriä mutta kun pari kertaa peruututin takaisin kaartoon niin sitten malttoi seistä. Heinävahdin yli ei yrittänyt mitään kun taisi tietää että omat heinät odottaa karsinassa.

Ongelmia:
huono eteenpäinpyrkimys
ei venytty väliä yhdellä laukalla vasemmassa kierroksessa

Parannusta:
ei sikailua heinille
ei pukkeja
ei kiihdyttelyjä (oliko se hyvä asia?)
hyppäsi kaiken empimättä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora