sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Oikein siisti 80-rata naapurikisoissa

Sunnuntaina päästiin Jatsin kanssa Saaralle hyppäämään 80 cm. Oltiin aika sopivaan aikaan paikalla ja ehdittiin lompsia rauhallisesti lumisella kentällä eestaas ennen rataan tutustumista. Jatsi oli ihanan rauhallisesti.

Tämä yrittää esittää ratapiirrosta.
Ihan itse en osannut kuvata.

Rata oli sangen perinteinen. Esteitä lävistäjillä ja linjoja pitkien sivujen suuntaisesti. Sarja. Aika ahtaat välit esteiden ja seinän välissä. Tokassa vaiheessa ei oikoreittimahdollisuuksia. Linjaus tokavikalle oli aika eksoottinen. Suhteutetun jälkimmäinen ja linjalle tultiin uralta eli ulkokautta. Vastalaukkakaarretta siis mikäli tahtoi suoristaa linjalle. Erikoisesteitä ei onneksi ollut. Kakkosen ja 4b:n välissä oli yhdet lankut. Radan kävelin "koutsini" Annen kanssa.


©Noora Kela
©Noora Kela
©Noora Kela
Verkassakin Jatsi oli ihanan asiallinen. Kävin näyttämässä lankut ja ihmeteltiin johteitakin. Pohdin eilistä verkkaa ja yritin taivutella hyväksi. Jatsi oli innoissaan mutta kuitenkin näpeissä. Laukannostossa taisi pukata. Verkkahyppyjä tultiin ristikolle 2, pystylle 2 (eka putosi) ja okserille 2. Ei pohtinutkaan ohittamista. Tosin johteita vähän arkoi ja kiersi varmuudeksi kauempaa.

©Noora Kela
©Noora Kela

Meidän lähtövuoro oli luokan ekana, joten en nähnyt kenenkään suoritusta alle. Jatsi oli yhä innokkaana mutta kuitenkin kuunteli. Kaksi ympyrää alle ja menoksi. Ykkönen nätisti ja laukka vaihtui. Kaarre kakkoselle pullahti aika suureksi. Linja ok viidellä. Sarja nätisti yhdellä kuten pitikin ja laukka vaihtui. Vitoselle kolahti oikein kunnolla, pelkäsin että putosi. Kutonenkin kolahti. Kumpikaan ei kuitenkaan pudonnut. Seiska puhtaasti ja taas laukka vaihtui kuten pitikin. En ollut ihan varma oliko seiska vai kasi vika. Tuomari huuteli että kasi vasta. Liputtaja taisi vähän ennakoida? Kasi puhtaasti, taas 5 laukkaa ja 9 myös yli. Nyt vähän tiukempi kaarre ja sarjakin siististi. Edelleen myötälaukka. Tie yhdelletoista oli tosiaan vähän jännä mutta Jatsi uskoi mihin mennään. Sekin taisi kolahtaa mutta pysyi ylhäällä. Tässä vaiheessa iski sitten kumma tarve vähän oikaista ja tehdä tiukempi kaarre. En saanut Jatsia kunnolla suoristettua vikalle. Askel jäi lähelle ja takapuomi lähti matkaan. Ihan tarpeetonta hutilointia itseltäni. Mutta Jatsiin olin supertyytyväinen! Ihan oikeassa paikassa oltiin!

©Noora Kela
©Noora Kela
©Noora Kela

Päätin viedä Jatsin pois tässä vaiheessa kun kuvittelin että vielä on 2 seuraavaa verkkaryhmää jäljellä. Vaan lopulta osa kisaajista oli kadoksissa ja alunperin 7 startista toteutui vain 4. Eli kaikki verkattiin siinä samassa. Näin koko kisat ehti loppua sillä aikaa kun purin uljasta ratsuani. Ei päästy palkinnoille kun tuli kaksi tuplanollaa. Eikä oltu edes nopeimpia vaan hävittiin voittoratsukolle n. 0,3 sekuntia. Käsiajasta kun on kyse niin oltiin siis käytännössä yhtä nopeita. Ilman pudotusta oltaisiin oltu tokia, nyt kolmansia. Jäätiin ilman ruusuketta mutten jaksanut murehtia moista yhtään kun olin rataamme niin tyytyväinen! Näemmä päädyttiin tallin edustusratsukoksi, sillä kisavideomme jaettiin myös tallin fb-sivuilla. Julkisuus, täältä tullaan ;D

©Noora Kela

Kotikisojen korkeudeksi toivoin 85. Ysikymppiin ei olla vielä valmiita mutta 75 ja 85 olisi meille oikein hyvä kombi.


©Noora Kela
©Noora Kela
Anne videoi ratamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora