tiistai 12. huhtikuuta 2016

Ainakin mentiin hitaasti

Tiistaina oli yllättäen aurinkoista kun kasin alla ajelin Heponiittyyn. Viikko sitten oli mielestäni hämärää. Nyt päästiin kentälle! Mennessä mittari näytti +10°C ja siitä sitten pari astetta hiipui. Ratsukseni osui Saku ja ruuna oli kerrankin valmiiksi hommissa. Oli kuulemma ollut aiemmalla tunnilla vauhdikas ja välillä oli mennyt vetämiseksi. En ehtinyt niin tarkkaan katsoa.

Meitä oli kivasti vain 4. Tänään aloitettiin hommat taas alusta eli keskiympyrällä taivutusta ohjan perässä sisään. Saku puski keskelle eikä oikein kuunnellut pohkeitani. Alkuun vänkäsi taivutustakin vastaan. Sangen pitkään tuntui roikkuvan vasemmassa ohjassa. Ihan aluksi tuntui jopa löysältä pohkeelle.

Käynnin lomaan otettiin alkuun pätkiä kevyttä ravia. Saku kulki ihanan hitaasti. Tosin kolmelle muulle vauhdikkaammalle ratsukolle aiheutettiin samalla ongelmia. Volttailin välillä itsekin.

Väliin otettiin käyntiä. Vasemmassa kierroksessa käyntikin tuntui vähän hankalalta eikä ruuna tasoittunut tuntumalle yhtä hyvin kuin hetkeä aiemmin oikeassa. Ravipätkät jatkettiin harjoitusravissa. Tuntui jopa helpommalta. Vasemmassa kierroksessa jopa käyntiä helpommalta. Pyöreämpää muotoa kaipaili ope. Ja sanomista tuli kerran kierroksessa että kädet pitäisi muistaa kantaa. Kamalan lyhyt muisti mulla!

Molempiin suuntiin otettiin myös laukannostoja. Välillä nousi hyvin, välillä kovin huonosti. Kuulemma kevensin istuntaani nostoissa. Tätä en huomannut itse ollenkaan. Yhä piti muistaa myös kantaa kädet sekä istua laukkaa takapuolen päälle. Kai siihen jotain eroa tuli. Lyhyt oli muisti istumisenkin kanssa. Ravissa ruuna välillä oli vähän kiireisempi mutta sain takaisin hitaaseen vauhtiin.

Tunti meni äkkiä eikä tullut edes pimeää. Tänään jäi vähän sellainen olo että ope odotti että huomaisin itse vaatia Sakulta enemmän. Ruuna tuntui oikeassa kierroksessa pullauttavan lapaa ulos ja yleisesti vähän ponnettomalta takaa. En antanut ihan kaikkeani vaan jäin sinne kelvolle mukavuusalueelle. Pääosin hepo kulki suht pyöreänä muttei ihan tasaisena. Laukassakin olisin voinut yrittää vähän enemmän.

Ongelmia:
kädet laski
makoili pitkään vasemmalla ohjalla
laukannostot ei onnistuneet joka kerta

Parannusta:
vauhdinsäätely toimi hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora