perjantai 15. huhtikuuta 2016

Ohjilla makaava, pitkä ja hidas

Perjantaille annoin pitkän listan toiveratsuja ja mainitsin että Limozaa en oikein jaksaisi. Nyt en ainakaan ollut lellikkioppilas sillä sain Limozan. Hoitaessa imppasi. Ehkä siksi on niin hoikassa kunnossakin vaikka kuulemma syö.

Tänään olin poikkeuksellisen kireillä hermoilla liikkeellä. Tamma ei saanut armoa vaan liikkua piti. Tosin kentälle mennessä pääsi vähän raahustamaan kun en kehdannut piiskata enempää. Kumpparit oli, mutta sangen löysinä. Aika paljon tammaa piti komennella mutta liikkuihan se eikä mitään pahoja hyytymisiä tarjonnut missään välissä. Ratsukoita tunnilla oli 6 ja tänään oli aika ahdasta (moni meni hitaasti). Oltiin puolikkaalla kentällä.

Ei tehty mitään kovin kummallista. 15 metrin volttia puomin yli. Käyntiä, ravia, laukkaa, pysähdyksiä. Paljon siirtymiä.

Välillä Limoza oli ravissa jopa reipas mutten silti saanut lyhenemään. Jos lyhensin ohjia niin rupesi makaamaan käsillä. Oli jo valmiiksi kiinni oikeassa ohjassa. Hetkittäin oli pyöreämpi ja sitten taas juoksenteli pää pitkänä. Laukat nousi näppärästi. Kerran vaihtoi puomilla (en edes huomannut) ja päädyssä tuli yksi pukki. Tamma jännittyi jostain, minä jännityin siitä ja taisin jäädä puristamaan ja tamma pukitti puristuksesta. Tämä oli onneksi vain ilmavasti ylös eikä pää alhaalla jarrutteluja perään. Laukasta käyntiin ei tullut ihan ajatuksella vaan väliin tuli ravia. Oma patistelumoodini ehkä tappoi parhaan herkkyyteni. Puolivälikäynneissä tuntui jopa siltä että olen turruttanut tamman.

Lopputunnista kun purin opelle ahdistustani tamman lyhenemättömyydestä niin käsky kävi laittaa takaosaa kunnolla alle. Sitten komensin kuten vain osasin. Kolme volttia eikä vieläkään tullut kuin vähän parempaa. Hyvin hengästyin ja kädet rupesi hapottamaan. Makasi yhä ohjilla. Tunnin jälkeen olin onnellinen että se oli ohi. Vastasin että tamma oli kamala mutta ei tämä onneksi ihan pahinta ollut. Eteni kuitenkin. Mieluummin olisin silti ottanut minkä tahansa muun viidestä tunnilla olleesta ratsusta (Ressu, Wanesa, Roze, Listra ja Piku).

Ongelmia:
pitkä, ohjilla makoileva ratsu
oikealla ohjalla vielä vasenta enemmän
ratsun oman innokkuuden puute

Parannusta:
nosti laukat hyvin
ei ollut pahinta matamista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora