maanantai 4. huhtikuuta 2016

Sokeria taas lyhyemmäksi

Maanantaille oli merkattu tuplat Rozea mutta koska kisahoitajani haaveili Rozesta ja tarjosi vaihdossa Sokeria niin vaihdoin ihan mieluusti. Opeltakin tuli suostumus. Olisin toki voinut jatkaa Rozellakin mutta Sokeri on aina niin symppis. Tämän kanssa sama juttu että oli pikemminkin turhan reipas. Ratsukoita tälläkin tunnilla oli 5.

Tämäkin tunti jatkettiin istunnan parissa. Alkutunnista jalustimet ylös ja meni varmaan puolisen tuntia ennen kuin saatiin ne takaisin. Sekä raveja että laukkoja ehdittiin ottaa ilman. Sokeri oli innokas ja laukat nousi hyvin säpäkästi. Alkuun vuorotellen ravattiin tai laukattiin seuraava kiinni.

Vaikkei tänään pidetty samaa tapaan tiuhoja välihuileja niin Sokeri tuntui jaksavan keskittyä paremmin. Ei ollut pahasti raskas edestä. Ravissa tuli kivoja pätkiä ja istunta oli taas hyvällä mallilla. Keventäessä piti siirtää yläpalikkaa taaemmas.

Lopuksi muut ravasi toisessa päädyssä ympyrällä ja yksi kerrallaan otettiin laukkaa toisessa päässä. Tosin pelkkää ravia ei jaksanut mennä vaan väliin tuli käyntiäkin. Siinä tamma välillä vähän levähteli (levisi), joten käynnissä oli hyvä korjata tilannetta. Laukalle saatiin Roze kaveriksi. Oikea kierros meni muuten hienosti mutta Sokeri tuppasi vähän kaatumaan sisälle. Hetkellinen vasta-asetus helpotti vain vähän. Muoto oli yllättävän pyöreä ja lyhyt. Vasen kierros oli sitten vielä helpompi. Vau! Kyllä se tästä lähtee!

Loppuun vielä hetki keventelyä, siinä kulki hyvin mutta viimeiseksi tehdyllä käyntivoltilla rupesi epätasoittumaan jo aika pahasti. Ei tullut kaipaamaani priimaa joten lopulta lopetin kun oli hetken hyvä.

Loppukäynnit käytiin laavulla, saatiin johtaa porukkaa. Sokeri oli sopivan reipas ja tasainen. Ei tuijotellut tai säikkynyt edes lastenvaunuja. Mulle tuli vähän vilu ilman takkia vaikka lämmintä oli yhä ainakin +5°C.

Kaarrosta tammalla oli tänäänkin kova kiire syömään. Piti ottaa aiemmat kontrolliharjoitukset uusiksi. Muuten oli tosiaan oikein mainio tunti!

Ongelmia:
ravissa ympyrällä vähän levähteli
loppukäyntiympyrällä meinasi olla vaikea saada tasoittumaan
aluksi roikkui oikeassa ohjassa

Parannusta:
ei ollut raskas edestä
satula ei tänään kiusannut
laukka oli taas aiempaa lyhyempää
kotiin lähtiessä oli valoisaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora