maanantai 18. huhtikuuta 2016

Ei ihan tavoitteisiin kouluharkoissa

Maanantaina oli koulurataharkat Uotilassa. Lidalle ei ollut muita kuskeja niin menin kaksi rataa: KN:n ja B-merkin. KN oli ekana vuorossa. Tarhasta talliin tamma oli kuulemma ollut aika leijuvalla tuulella. Varustaessa oli asiallisesti. Keli oli alkuun pilvinen ja näytti sateiselta, lopulta rupesi paistamaan aurinko, +8°C.

Verkka-ajaksi oli merkattu puoli tuntia. Ei oltu ihan ajallamme, joten verkkailu jäi pariinkymmeneen minuuttiin. Ihan perusratsastusta. Alkuun Lida oli kovin pinkeä mutta siihen nähden yllättävän tasaisesti tuntumalla. Askellajit läpi ja siirtymiä. Vasemman pohkeen läpiratsastuksesta sain provosoitua pukkeja. Yhdestä autosta yritti pyörähtää karkuun ja ihmisistä jännittyi.

Radalla aloitettiin saamalla sydänkohtaus lähtömerkkinä käytetystä tööttäyksestä. Onneksi toivuttiin nopeasti. Ratsastin tamman ehkä vähän tarpeettoman nippuun mutta suoritettiin sitten ihan asiallisesti vaikka hieman jännittyneeltä tuntuikin. Laukkaosuus oli paras pätkä. Numeroita oli viispuolesta seiskaan. "Hyviä pätkiä. Saisi kuitenkin pyrkiä paremmin takaa, joka toisi lisää tasaisuutta suoritukseen. Laukkaohjelman tempo parempi." Paperin näin vasta kisojen jälkeen.



Ratojemme välissä oli aika pitkä pätkä odottelua. Kävelin ensin pitkään pitkin ohjin. Ikävästi rupesi yskittämään. Kun otin ohjat tuntumalle niin Lida tuntui tosi hyvältä. Jälkimmäisessä verkassa tuli oikein mainioita pätkiä. Lisää siirtymiä ja väistöjä. Käynnistä laukat nousi vähän löysästi mutta parani toistoilla. Muoto oli parempi, tamma rennompi ja kevyemmällä tuntumalla. Laukasta käyntiinkin tuli paljon paremmin istunnalla.

Jälkimmäisellä radalla tamma tuntui paljon paremmalta. Tosin ihan paras aktiivisuus oli taittunut ja varsinkin käynnissä sen huomasi. Yhä kiemurreltiin vähän. Askeleenpidennyksestä tuli enää 5,5 vaikka aiemmin saatiin 6. Nyt mielestäni ratsastin sen paljon huolellisemmin. Jollain ravipätkällä otettiin säikky ja vähän sinkoiltiin uralta sisään. Ekassa käyntiväistössä meno tuntui hyytyvän kokonaan. Tuomari sen sijaan kaipasi selkeämpää asetusta ja poikituksen säilymistä. Yllättäen vaikeammaksi kuvitelleeni vasemman pohkeen väistö meni sujuvasti, 6.

Oikea laukka nousi käynnistä yllättävän hyvin. Harmi vaan että heti seuraavassa askeleessa Lida säikähti jotain ja painoi lapa edellä kulman ohi. Eipä siinä kuin hengitellään ja jatketaan. Taas laukkaosuus oli parempi ja taas vasemmasta pääty-ympyrästä tuli 7. Alakerran pisteistä tuli nyt vähän paremmat, istunnasta oli jopa 6,5 (oho!). "Kivoja pätkiä ajoittain jännittyneellä hevosella. Eteenpäinpyrkimystä vielä lisää niin saat ylämäkeen."



Haaveilin kutosella alkavista tuloksista mutta ihan siihen ei ylletty. KN:stä 59,200 % ja B-merkistä 59,130 %. Kovin kauas ei siis jääty. Pieni koulutreeni saattaisi lohduttaa pisteissä yllättävän paljon. Mutta Lida oli paljon kivempi ratsastaa näin vähän jännittyneenä, liikkuvana ja pörheänä kuin velttona ja hitaana. Ainakin osaan toimia paremmin. Ja jälkimmäisellä radalla oli paljon parempi kuin mitä estetunneilla yleensä ikinä. Vau! Tajusin pitää tuntuman tasaisena ja ratsastaa takaa eteen enkä värkkäillä ohjilla.

Videot kuvasi Nora ja Veera. Akku loppui kesken ja toinen rata on siksi vain alusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora