tiistai 19. huhtikuuta 2016

Ohjat lyhyinä, kädet ylhäällä ja ratsukin asiallisesti

Tiistaina kurkkukipu jatkui. Mutta eihän varattua ja maksettua hevostelua lähdetä perumaan jos ollaan toimintakykyisiä. Päätin että yritän olla urheilematta. Keli oli pilvistynyt +7°C. Tänäänkin ratsukoita oli vain 4 ja oltiin ulkona. Sain alleni taas Sakun. Muuta en odottanutkaan.

Tunti mentiin sangen normisti. Käynnissä ratsuja rennoiksi. Lisättiin tähän vielä sisätakajalkaa alle ja ajatusta omasta istunnasta. Oikea kierros oli paljon helpompi. Vasemmassa en saanut Sakua käynnissäkään hyväksi, ravi ei asiaa tänään auttanut. Mutta kulkipa taas ihan superhitaasti ravissa. Välillä ratsastin pohkeella eteenkin ettei ihan löysistynyt. Alkuun ravit kevennettiin. Pyöreämpää muotoa kaipasi ope.

Väliin otettiin taas käyntiä, oikea kierros. Siinä Saku kulki taas asiallisesti. Myös harjoitusravi meni siististi. Vähän lisää taivutusta. Jalustimet sai nostaa kaulalle. Laukka nousi vähän hitaasti. Pyöreitä pilkahduksia muttei kovin tasaista.

Tämän jälkeen vasenkin kierros rupesi sujumaan. Ulko-ohjasta piti alkuun pidättää ihan kunnolla että jotain rupesi tapahtumaan. Sitten ajatusta lantiosta sivulle ja takareidet rennoiksi, käsiä yritin muistaa kantaa joka välissä. Hitusen meinasi olla edestä raskas mutta menin tunne edellä ja käytin käsiä ja jalkoja sen mukaan. Parani. Laukka nousi ehkä vasta viidennestä pyynnöstä mutta kehuja tuli hyvästä nostosta. Tähän suuntaan sama juttu että hyviä pilkahduksia välissä muttei ihan tasaista. Laukan jälkeinen ravi oli oikein hyvää. Tasaista, keveää ja ponnekasta.

Nousipa Sakunkin takaset ilmavasti. Ei tullut rehellistä pukkia vaan potku perässähiihtäjälle kehoitukseksi pysyä kauempana. Ei onneksi osunut. Olin ilman jalustimia mutta keikuin onneksi tiiviisti kyydissä.

Vähän turhan paljon selässä joutui kuitenkin kuntoon nähden tekemään. Tavallisella mittapuulla tämä oli aika kevyttä. Nyt kuitenkin vähän painoi keuhkossa. Alkujäkitysten jälkeen Saku oli tänään taas oikein kiva. Lyhyys ja energisyys kuulemma riittivät tälle tasolle oikein hyvin. Eniten olin mielissäni siitä että helmasynneistäni ei tullut kertaakaan sanomista! Kuulemma ohjat oli tarpeeksi lyhyet eikä kädetkään vaeltaneet liian alas. Jihuu! Tämän takia virheiden tekeminen lohduttaa.

"Varsinkin harrastajilla on monesti tapana selitellä tekemisiään. Mutta ei se ratsastaja meitä kiinnosta, vain hevosella on väliä. Jos hevonen on sitä mieltä että vedät liikaa niin silloin vedät liikaa."

Ongelmia:
vasen kierros oli alkuun hankalampi
laukat nousi vähän hitaasti
yritti monottaa kaveria
itsellä kipeä olo

Parannusta:
sangen hyvä ratsastaa
ohjat pysyi lyhyinä ja kädet ylhäällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora