tiistai 5. huhtikuuta 2016

Kolmeen päivään kolmas suokki

Arvasin oikein että tiistaina alle päätyy Kerttu tai Saku. Tänään vuorossa oli Saku. Tallissa oli aika häslä ja odotin tohotuspäivää. Vaan alkukäyntien jälkeen tasoittui. Ratsukoita oli 5, sade ropisi maneesin kattoon ja lämmintä ulkona oli +3°C. Mennessä oli vielä epäilyttävän valoisaa.

Aloitettiin kuten tavallista keskiympyrältä käynnissä. Sisäohjan perässä rentouttaen. Yritin pitää ohjat tarpeeksi lyhyinä ja muistaa kantaa käteni. Tänään alku oli kumman takkuinen eikä Saku halunnut pyöristyä tuntumalle. Ope siinä jutteli että haasteistakin oppii ja oma asenne ratkaisee. Käynnissä mentiin molempiin suuntiin ja sitten jatkettiin ravissa. Piti vaan päättää että voin jatkaa hommia ravissakin.

Tänään itselläni ei ollut mikään kiire, joten Sakukaan ei juossut. Parempaa asetusta kaipaili ope. Siitä sitten pikkuhiljaa rupesi paranemaan. Päivän aiheena taisi olla ulkopohje mutten siihen kovin erityisesti kiinnittänyt huomiota. Lopulta saatiin ruunan kanssa keskusteluyhteys ja rupesin ajattelemaan että ohjaan sitä istunnallani. Jalustimet nostettiin jossain vaiheessa ylös. Tunsin vinoutuneeni jo sitä ennen. Satulan suoruudesta en ollut ihan varma.

Tehtävänä tultiin uraa pitkin. Toinen pääty ravissa, toinen käynnissä. Ravissa 4 volttia, käynnissä tarpeen mukaan. Kanna kädet paremmin oli ohje. Voltit ei olleet ihan aina täydellisen pyöreitä mutta sangen ok. Taivutusta sisään ja ihan asialliset siirtymät myös käyntiin ja raviin.

Lopuksi mentiin pääty-ympyrällä vielä puoli kierrosta ravia, toinen laukkaa. Olin aavistuksen uran sisällä ettei ruuna imeytyisi kulmiin. Pääosin laukat nousi siististi ja helposti. Pelkistä pohjeavuista. Muutaman kerran jäi nousematta ja kerran tuli väärä. Sain kuitenkin joka kerta korjattua laukalle puolikkaan ympyrän aikana. Ravi oli aika mukavaa ja tuntui tosi lyhyeltä. Saku oli kevyehkö edestä. Laukassa piti muistaa asettaa ja edelleen kantaa kädet. Jälkimmäisessä eli oikeassa kierroksessa ruuna alkuun vähän poikitteli. Mutta hyvältä tuntui ja omaan makuuni ratsu oli superlyhyt. Tiedä sitten mikä oli totuus.

Lopuksi ravattiin vielä keskiympyrällä. Saku kuunteli niin hyvin että ruvettiin keräämään letkaa taakse. Ravissa oli tasaisempi, käynnissä rupesi heiluttamaan päätä. Mutta kun ravia pyysi vähän eteen niin lähti ja yhä pysyi tasaisena.

Oikein kiva tunti. Alkutunnin psyykkaukseni että "tänään ratsastan ihan superisti" selvästi toimi.

Ongelmia:
kädet laski
osa laukannostoista

Parannusta:
ei yhtään juossut alta
hieman hankalan alun jälkeen tasottui
tuntui tosi lyhyeltä
ohjautui pitkin ohjin
sain kehuja suorasta istunnasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora