perjantai 1. huhtikuuta 2016

Toinen rata paljon tasaisemmin

Kisoissa ratojen välissä oli niin paljon aikaa että Hemppa ehti taas levähtää tallissa ilman varusteita. Ajattelin jotenkin väärin että C:n palkintojenjaon jälkeen olisi hyvin aikaa varustaa ratsu. Pieleen meni. Olisi vain kannattanut ottaa hevonen mukaan jo palkintojenjakoon. Lopulta kun pääsin pihalle ja kyytiin oli luokka jo alkanut etuajassa. Meidän verkka oli siis lähinnä alkukävelyä. Otin pienen ravipätkänkin pihalla. Hemppa tuntui vähän hitaalta jalalle. Maneesin pääty jäi tällä kertaa valitettavan vähiin ja ensimmäinen ratsukko joutui olemaan yksin. Meidän vuoro oli toisena.

Tällä kertaa aidoissa en ottanut laukkaa ollenkaan. Kävin kaikessa rauhassa näyttämässä tuomari- ja yleisöpäädyn. Kun Hemppa jännittyi niin otin käyntiin. Tämä oli selvästi hyvä taktiikka. Ruuna rauhoittui. Sama molemmista suunnista. Nyt tuntui että aikaa vihellykseen oli enemmän ja ehdittiin pyöritellä ravivoltteja. Hemppa tasoittui aika hyväksi.

Kun aloitettiin suoritus niin ruuna oli huomattavasti aiempaa kertaa rauhallisempi. Aavistuksen pitkä ja löysän tuntuinen mutta nyt suoritettiin enemmän omalla tasollamme. Tehtiin vaaditut tehtävät eikä tullut rikkoja.

Kiemuroilla ja volteilla taivutukset oli joko ok (6,5) tai kaivattiin lisää taivutusta (6). Keskiravi ei riittänyt tarpeeksi loppuun, 5,5. Käyntisiirtymästä kaivattiin sujuvammin raviin, 6. Käynnistä tuli kuitenkin 7. Pysähdys oli Hempaksi loistava. Seisoi aloillaan eikä pälyillyt sivuille. Ei kyllä pysynyt edestä ihan hiljaa. Vitonen. Laukat ei lähteneet rullaamaan heti nostoista mutta heräsi pikkuhiljaa. Ekasta laukkaympyrästä 5,5. Lävistäjällä päästiin mielestäni kerrankin hyvin pisteeseen asti laukassa mutta tuomarin mukaan meni pitkäksi. Oho! Vai tarkoittaakohan että hevonen meni pitkäksi? Vasen laukka nousi oikein mutta pyöri vielä huonommin. Pääty-ympyrästä tuli 6, vielä pyöreämpi laukka, samoin lävistäjästä. Käyntiinsiirtymä oli aikamoista vetämistä, kiltisti 5. Lopputervehdyksestä tuli taas 7. Hyvin osasin näemmä koota itseni.

Alakerrassa numeroita oli lennokkuuden viispuolosesta askellajien ja oikeiden teiden kuuspuoloseen. Kuuliaisuudesta ja istunnasta kutoset.

"Siistiä ja huolellista ratsastusta, mukavan letkeitä pätkiä. Toivoisin vielä lisää aktiivisuutta takaosaan ja pyöreyttä muotoon, suunta on jo oikea mutta vielä saisi olla selvemmin pyöreänä ohjan ja pohkeen välissä." Tällä 59 % ja neljäntoista ratsukon joukossa kuudenneksi. Toinen ei-sijoittunut siis. Olin suoritukseen tyytyväinen.

Kaisa kuvasi suorituksemme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora