perjantai 8. huhtikuuta 2016

Possuponi hyvänä

Perjantainakin ehdin tallille. Kuudeksi mukaan pikkuesteille, sain jatkaa Ressun kanssa. Poni oli eilen tainnut olla vapaalla. Odotin taas tappelua mutta oli aika asiallisesti. Tosin kentälle mennessä yritti heinille vaikka olin houkutellut siihen vartijat raippojen kanssa eteen. Poni sitten päätti ns. ottaa turpiin.

Koska meillä oli hyppytunti niin samppareita ei laitettu. Ratsukoita tunnilla oli 5, kelinä pilvinen jotain +7°C paikkeilla. Saderiskin takia laitoin rainlegsit ja pidin takin. Hyvin valittu sillä lopulta satoi ja kastuttiin. Selkäännousussa poni tänäänkin ravisteli päätään irti ohjastuntumasta. En suvainnut vaan napakoitin tuntumaa ravistelusta ja heti kun lopetti niin myötäsin ja kehuin. Vaati aika monta toistoa.

Alkuverkassa sain ponin aika kivasti liikkeelle. Ei pyöristynyt mutta muuten tuntui sangen tasaiselta. Laukassa oli hieman pörheä ja verkkalaukoissa tulikin yksi pukilla vaihtunut laukka. Kun poni huomasi pukittelun turhaksi niin vaihtoi taktiikkaa ja yritti ottaa spurtteja nenä pitkällä. Ei päässyt ampailemaan. Lopulta pyysin itse ihan reipasta menoa niin lakkasi ehdottelemasta.

Hyppyhommat aloitettiin ravipuomeilla. Ristikkoakin tultiin ravissa. Ressu nosti jalkansa yli muttei hypännyt. Jatkoi tyynesti ravissa. Eikä yhtään yritellytkään jättää hyppäämättä tai hidastella. Pystyäkin tultiin ravissa, sen poni loikkasi laukassa yli mutta jatkoi taas ravia. Laukassa hypyt sujuivat edelleen kivasti, helposti ja tasaisesti. Vauhtia oli reippaasti ja ponnistuspaikat osuivat pääosin tosi hyvin.

Pystystä nousi okseri ja korkeutta oli ehkä 50 cm. Helposti ylittyi vielä ravista sekin. Laukasta kyllä vielä helpommin. Jokunen väärä laukka tuli esteen jälkeen mutta poni oli hyvin kuulolla. Välillä vähän yhä kiihdytteli oman vuoron tultua esteelle mutta päästiin joka kerta yli.

Loppuun loikattiin vielä kolmesti omalla korkeudella, olikohan jotain 70 cm. Yksi huono paikka ja pari väärää laukkaa mutta helposti meni. Olin kovin tyytyväinen!

Koska meni näin kivasti niin totesin ettei kiusata ponia enempää enkä mene toista tuntia putkeen. Tallissa oli taas raippa heinäkasan edessä ja tähän suuntaan ei enää yrittänyt.

Ongelmia:
taluttaessa heinille meno
yksi pukki ja parit spurtit

Parannusta:
eteni kivasti eikä juminut
hyppäsi hienosti
oli oikeastaan sangen hyvä ratsastaa

Tuntikaverin äiti kuvasi meidän menoa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora