maanantai 11. huhtikuuta 2016

Uudet hanskat ei tuoneet onnea harkkakisoihin

Maanantaina oli esterataharkat Uotilassa. Lida oli päivän toivotuin ratsu ja meni 4 rataa. Sain kunnian olla sen eka kuski. Lähtövuorossa tokana ja estekorkeus taas vaihteli lennossa. Me hypättiin 70 - 80 ja 80 - 90 cm. Rata oli kentällä, verkka samoin. Aurinko paistoi ja lämmintä oli n. +11°C.

Ratapiirros.
1. vaihe 1 - 8, 2. vaihe 9 - 14. Arv. 367.1.
Linjat siellä jossain.

Kisat oli noin vartin myöhässä, joten ehdin verkata ihan hyvin. Lida tuntui samalta kuin torstaina eli pitkä ja löysä mutta kuitenkin säpsy. Vähän spurttaili omiaan muttei jalasta kuitenkaan edennyt niin hyvin kuin olisin halunnut. Ravailut ja laukat pidettiin aika vähissä. Verkkahyppyjä ennen ekaa rataa otin yhden ristikolle, yhden pystylle ja 2 okserille. Hyppäsi tosi kivasti.

Käytiin vähän kävelemässä kisaradan jännäpäädyssä ennen kuin edellinen ratsukko aloitti. Käynnissä ihan ok. Oman vuoron koittaessa ravissa ja laukassa oli paljon jännempää. Ei karttanut kulmaa mutta otti spurtteja jos tuli jotain pelottavaa. Ei kovin tasaista.

Rata meni aika odotetusti. Ekalla ei vaihtunut laukka mutta Lida korjasi sen lopulta askeleessa. Jarrut oli tosin ekankin jälkeen vähän hukassa. Kakkosen jälkeen säntäsi ja yritti kiemuroida, sain silti tähdättyä kolmoselle ja yli mentiin. 6 askelta. Takakaarteessa vähän kiinni, sarjalle isosti sisään mutta asetteli kavionsa hyvin. Vitonenkin meni puhtaasti. Ensimmäistä kertaa radalla ehdin ruveta miettimään ja pohdin askelmäärää väliin. Kutonen sitten heti kostoksi putosi. Seiska oli kapea. Siihenkin Lida yritti vähän kiemurrella mutta meni pohjetuella hyvin yli. Laukkakin vaihtui. Kasikin puhtaasti ja koska vihellystä ei kuulunut niin päätin jatkaa vaikka tiesin ettei pitäisi. Lida jopa sai itsensä taas myötälaukkaan. Ysikin puhtaasti ennen kuin ihmettelyni vihellyksen puutteesta ehti tuomarille asti. Mieluusti olisin hypännyt loputkin.

Aika epätasainen mutta ihan ok. Kiva olisi ollut saada se nolla mutta yksi pudotus ei ole kovin paha.



Välissä oli useampi ratsukko ja käveltiin pitkään pitkin ohjin. Vähän ravia ja laukkaa lopulta alle ja 3 verkkahyppyä. 80 pysty, 90 okseri ja 90 pysty. Kaikki oikein hienosti.

Tällä kertaa ennen oman suorituksen alkua Lida säikähti polkupyörää ja oli taas poistumassa paikalta. Yllättävän tyynesti sain tamman pyöräytettyä ympyrälle enkä huolestunut lainkaan.

Rata meni tasaisemmin. Tosin otettiin jo kakkonen alas kun tultiin turhan laakana ja ponnettomana. Väli mentiin viidellä, hupsista. Todistetusti Lida hyppäsi sen myös seitsemällä. Sarjalle tuli vähän isompi virhe ja ei mahduttu väliin. Olisi pitänyt ottaa paremmin kiinni. Lida hermostui luultavasti pudotuksesta ja pukitti. Ei tämäkään vielä paha mutta kun perään jarrutettiin pää alhaalla niin kuski kiepsahti oikein näppärästi kyydistä. Hetken jännitti että tuleeko tamma päälle mutta osasi väistää.

Pyllistelyä esteradalla. Aina huono merkki.
Huomaa sävyihin olevat uudet hanskat.

En huomannut että mihinkään olisi sattunut, joten takaisin kyytiin. Hinku oli kova päästä hyppäämään rata loppuun. Vitoselle tultiin vähän löysästi, joten se putosi. 6 laukkaa väliin ja kutonen siististi. Seiskalle tuli aavistuksen lähelle mutta laukka vaihtui, energia oli hyvä. Kasikin mentiin oikein hyvän tuntuisesti yli ja taas löytyi myötälaukka. Harmi taas että rata loppui siihen, tamma kun rupesi tuntumaan niin hyvältä.

Käveltiin vielä hetki ja seuraava kuski haki martingaalit. Tänään mullakin olisi voinut olla niille käyttöä mutta menihän tämä näinkin. Loput ratansa Lida suoritti kivan tasaisen näköisesti. Tasaisuutta minun pitäisi selvästi harjotella lisää!


Videoista kiitos seuraamassa olleelle poniäidille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora