torstai 14. huhtikuuta 2016

Siirtymiä pitkällä ohjalla

Torstaina päädyin vielä illalla tallille. Tänään ratsut oli jaettu uusiksi ja mulle osui Roze. Mieluummin olisin jatkanut Ressulla mutta ponilla oli käynyt tänään hieroja. Mittari näytti enää +3°C auringonpaisteesta huolimatta. Ratsukoita tunnilla oli 4.

Alkuverkassa tehtiin pitkille sivuille loivaa kiemuraa ravissa. Pikkuisen tamma yritti tahmailla ja kulmissa kaatua sisään. Myös kiemuralla piti huolehtia taipumisesta eikä saanut tulla sisäpohjetta vasten. Pohkeesta tamma alkuun ehdotti kipittelyä.

Mielestäni sain ratsun lyhenemään ihan asiallisesti mutta torstaiopen tunnilla se olikin huono juttu. Siinä missä yleensä on hyvä että ohjista pidetään punaisen alusta kiinni niin tälle opelle ne oli sopivat vasta kun en osunut enää punaiseen ollenkaan. Silloin kädet tuntuivat pidättäessä tulevan syliin. Jalasta tuntumalle tms. oli ohje.

Verkassa tultiin laukkaa molemmissa kierroksissa. Päätyihin ympyrät. Oikea meni ihan ok kun silloin oli vielä ohjat tuntumalla. Vasen kierros omaan käteen ylipitkillä ohjilla oli sangen vaikea. Roze ei kuunnellut sisäjalkaa eikä asettunut saati taipunut sisään vaan kaatui ympyrän keskelle. Vaikka väliin tein useamman ympyrän putkeen niin en saanut korjattua tätä kuntoon.

Itse tehtävänä tultiin ympyräkahdeksikkoa. Toinen ympyrä laukassa, toinen ravissa. Alkuun laukka vasemmassa, ravi oikeassa kierroksessa. Ei kovin hääviä. Laukat nousi ok, taivutus meinasi olla yhä hukassa ja raville ei halunnut tulla. Kun päästiin raviin niin kaahotti neljänneskierroksen ennen kuin sain haltuun. Salaa vähän lyhentelin ohjia takaisin. Jälkimmäinen kierros meni paremmin. Vaikka oikeassa kierroksessa laukka nousi löysemmin ja laukkaympyrällä meinasi pullahdella ulos. Laukasta raviin päästiin aika nätisti ja ravikin tasoittui.

Loppuraveissa tamma tuntui kivan lyhyeltä. Vasen kierros taisi mennä paremmin. Oli edestä kevyt ja omat kädet oli ihan sylissä kun en uskaltanut lyhentää ohjia. Oikeaan painui vähän raskaammaksi edestä.

Mukava perustunti ja Roze tuntui kivan luottoratsulta.

Ongelmia:
ohjaspituus
taivutus laukassa vasemmalle
siirtymät ei priimaa

Paranusta:
ei oikeastaan nykinyt ohjia, lopuksi jotain vähän sinnepäin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora