keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Possuponia ruotuun

Keskiviikkona rupesi tuntumaan jo keväältä ja päivällä lämpötila hipoi +15 astetta. Vaan talli-illan koittaessa piti kaivaa sadevaatteet ylle. Viilenikin. Vaan lopulta tallireissun aikana ei satanut yhtään. +7°C. Tunnilla 4 ratsukkoa ja jo eilen selvisi että menen Ressulla.

Ruuna oli karsinassa ja onneksi puhtaana. Aloitti ponijekut jo sillä että pakeni kapeasta oviaukosta vaikkei oikeasti olisi mahtunut. Ei voinut tuntua kivalta. Seuraava juoni oli olla ensin muka nätisti kun lähdettiin tunnille mutta sitten yllättäen jyrätä ylitseni heinäkasalle. Astui jalkapöytäni päälle (ei iloa turvakengistä, onneksi ei ollut enää hokkeja!) ja menin mukkelis. Manailin että jatkossa tahdon jonkun piiskan kanssa estämään moiset yritykset. Mitään ei tainnut minussa mennä ainakaan pahasti rikki sillä ei sattunut suuremmin.

Ratsastukseen viritettiin taas piuhat. Kuulin juttuja siitä miten poni oli ollut eilen yhteistyöhaluton eikä liikkunut. Meillä meni alkutunti aika vaihtelevasti. Eteni muttei oikeasti kuunnellut. Ei ollut apujen välissä vaan luikersi. Yritettiin tehdä laukanvaihtoja lävistäjillä mutta vaihteli muualla ja oman mielensä mukaan. Ainakin eteni.

Alun laukkapätkän jälkeen tehtiin pitkälle sivulle vastalaukkoja. Oikeassa kierroksessa en saanut vasenta nousemaan sitten millään. Pari kertaa tuurilla vaikka yritin kuinka helpottaa tehtävää. Kun yritin suoristaa niin poni lähti kiemurtelemaan, poikitti tai lähti pakittelemaan. Toinen kierros oli paljon helpompi. Oikea laukka nousi vastalaukkana helposti. Silti välillä tehtävälle lähtiessä hirtti pakki päälle ja komentamisesta saattoi vähän pukata. Naurettavia ponipukkeja taas, ei pelottanut tippaakaan. Saatiin perään ottaa vielä vasenta laukkaa. Kyllähän se nyt nousi. Vaan sitten kun samasta kulmasta piti nostaa myötälaukka niin tulikin oikeaa. Voi hankaluutta!

Itse ravityötä ei tänään oikein tehty. Seuraavaksi ruvettiin tulemaan loivia kiemuroita laukassa eli vastalaukkaa. Nämä Ressu hoiti helposti. Muoto nyt ei ollut ihan kaunis vaan poni tuntui siltä että saattaa lähteä pomppimaan. Ei kuitenkaan lähtenyt. Kun sisuunnuin ratsastamaan vähän enemmän niin taisi kertaalleen vaihtaa. Muuten pysyi hyvin toivotussa laukassa vaikka kiemura olisi ollut jyrkempikin. Muilla sivuilla ratsastin eteen ja ravissa rupesi tasoittumaan.

Ihan supertasaista ei tänään tullut ja vielä lopputunnistakin otettiin yhteen keskustellessa siitä että kierretäänkö kulmatörppö ravissa vai ei. Sain kuitenkin joka kerta tahtoni läpi. Muistin myös kehua kun poni meni hienosti. Ravi eteni ja tasoittui, käyntikin pyöristyi. Eikä ottanut yhtään spurttia eikä halunnut pukittaa mua kyydistä. Ratsastusosuuteen olin kaikesta huolimatta suht tyytyväinen. Totesin että voin mennä toistekin.

Tunnin jälkeen ope istui heinäkasan päällä piiskan kanssa. Olisi poni saanut nenilleen jos olisi lähtenyt yrittämään heinille uudestaan. Mutta eihän se tyhmä ole vaan tuli ihan nätisti ohi.

Ongelmia:
ponin monet omat mielipiteet
päälle tallottu kuski

Parannusta:
kuskia ei hirvittänyt hetkeäkään
vastalaukat meni kivasti
ravi tasoittui

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora