perjantai 29. huhtikuuta 2016

Sujuvasti Riders Innillä

Perjantaina oli 1-tason päiväkisat Hyvinkäällä Riders Innillä. Kvaalattiin lennokkaasta menosta huolimatta Lidalla mukaan. Vaikka kisat oli lähes naapurissa ja alkoivat vasta klo 11 niin herätys oli silti ennen kuutta. Mulle osui kuskinakki ja ennen omaa kisaratsua kävin nakkaamassa paikalle pari ponia. Aamu oli viileä mutta pikkuhiljaa aurinko rupesi paistamaan ja lämpö nousi n. 12 asteeseen. Ihanaa!

©Lotta


Lida lastautui tokalla yrityksellä kyytiin ja hepat matkustivat kiltisti. Varustaessakin oli asiallisesti. Ratapiirrosta ei taas löytynyt ennen radan kävelyä mutta esteet seurasivat toisiaan ihanan loogisesti. 7 ykkösvaiheessa ja vika oli 12. Arvosteluna taas 367.1 special, eli sai hypätä loppuun asti vaikka ekasta vaiheesta tulisikin virheitä. Tai kolmanteen kieltoon.

Ratapiirros vaikkei tästä juuri selvää saa.

Vaikka kisat oli keskellä päivää arkena niin silti kisaajia oli valtavasti. 70 cm luokassa oma lähtönumero oli 21. Lopulta meinasi tulla vähän kiire verkkaamaan mutta hyvin ehti. Lohdutti ihan hirmuisesti että ope oli siellä paikalla. Lida tuijotteli maneesin toista päätyä, hidasteli ja sivuliirasi. Ope käski ratsastaa eteen ja taivuttaa sisäpohkeen ympäri. Kaikki verkat mentiin tänään vasemmassa kierroksessa. Verkkahypyt meni ok eikä Lida katsellut esteitä yhtään.

©Lotta


Radalle päästiin odottamaan jo edellisen suorittaessa. Käveltiin ympäriinsä eikä Lida tuijotellut mitään. Esteissä ei ollut pelokkeita enkä käynyt mitään näyttämässäkään.

©Lotta


Radalla Lida liikkui ihan hyvin. Pari kertaa meinasi vähän kiihdytellä mutta sain haltuun. Vääriä laukkoja oli harmillisen paljon. Kakkonen ja kolmonen putosivat, loppuradastakin saattoi tulla vielä kolmas alas. Kasin jälkeen Lida oli jatkamassa vasemmalle vasemmassa laukassa. Selkään tuntui kompastukselta, videolta näyttää siltä että käänsin kaulaa ja saatoin aiheuttaa kompastuksen itse. Lida pysyi kuitenkin pystyssä ja sain napattua kaulasta kiinni. Kerrankin olin hyvin päättäväisenä että alas en tule. Vaikkei sillä tässä vaiheessa ollut enää väliä niin osasin myös kääntää aidan kautta ympäri ettei tehty volttia. Loput esteet sujuvasti.

©Lotta

70 cm rata, Sofia kuvasi:


Olin sangen tyytyväinen jo tähän. Levollisin mielin taluttelin tammaa seuraavaa luokkaa odotellessa. Siinä oma lähtövuoro oli jossain 35 paikkeilla.

©Lotta


Kasikympin verkka pidettiin suht lyhyenä. Kunnon laukka. Eli eteen. Ja tasainen rytmi sekä laukkaa myös kaarteissa. Pystystä hypättiin kerran vähän läpi mutta vikat verkkahypyt pystylle ja okserille oli sangen makeat. Tamma hyppäsi niin hyvin kropallaan että kyydissä oli jopa aavistuksen hankala olla.

©Lotta


Radalla käveltiin taas hetki edellisen hypätessä. Nyt tuli itselleni yllätyksenä että oma lähtövuoro oli niin pian. Ehkä siihen vaikutti myös se että kuulutuksissa sanoivat sukunimeni väärin.

©Lotta

©Lotta


Nyt Lida liikkui taas hyvällä energialla. Alkuradan menin ajatuksella joka esteen kohdalla että tämä pysyy ylhäällä. Niin ne pysyivätkin. Yhä tuli vääriä laukkoja vaikka olin yrittänyt tsempata niistäkin pois. Sarja meni tosi nätisti. Harmillisesti sitten ykkösvaiheen vika putosi. Loppuradasta oli vähän huonoja ponnistuspaikkoja mutta Lida nosti jalkansa yli. 2 laukan sarjaväliin tuli kolmas askel kun tultiin niin pienesti sisään. Loput pysyivät ylhäällä. Olin ihan supertyytyväinen! Hieno tamma!

80 cm rata, Sofia kuvasi tämänkin:


Näillä suorituksilla ei ollut mitään asiaa kärkikahinoihin vaan olin loppupäässä. Vaan ei haittaa kun tuntui niin asialliselta, Lida käyttäytyi hienosti eikä pukittanut kertaakaan! Hyvillä mielin lähden sen kanssa jatkossakin kisoihin.

©Lotta

©Lotta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora