keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Toinen kerta Ekulla - hutiloinnin paljastusta

Keskiviikkona mahduin mukaan tunnille. Näemmä seitsemänneksi eli rupesi olemaan jo vähän ahdasta. Haaveilin Hoosta ja myös Ressu olisi hauska joskus kokeilla. Listassa luki kuitenkin Ekku. Heppa tuli taas kiltisti tarhasta. Harjat oli alkuun hukassa, samoin kuolaimina oli pelhamit eikä normaali koulutunneilla käytössä oleva "helmikuolain" (en edes tiedä sen oikeaa nimeä, viisipala?). Kuulakuolain lukee Horzella.

Tänään uskalsin vaatia Ekulta paljon enemmän. Kannuksia en edelleenkään laittanut. Muuten käytin pohkeita varmaan 5x enemmän kuin viimeksi. Eipähän ainakaan tuijotellut ympäristöä ja ottanut kierroksia turhista. Alkutunnista menin open mielestä aika varovaisen näköisesti. Mutta eipä hepokaan sitten kiihdytellyt ravissa. Mentiin kuulemma pikemminkin liian hitaan ja löysän näköisesti. Tehtiin temponlisäyksiä. En ollut omaan ratsastukseeni ihan tyytyväinen. Tiet oli haahuilua, ravia olisi varmasti irronnut enemmänkin, muoto ei säilynyt lisäyksissä enkä saanut taipumaan kunnolla kumpaankaan suuntaan. Tuli kuitenkin ihan ok takaisin. Mutta edelleen aukoi suuta jos käytin kättä.

Laukat nostettiin pituushalkaisijalla siihen suuntaan kumpaan oli kääntymässä päädystä. Ekku nosti 100 % oikein. Ratsastin laukkaa pitkillä sivuilla eteen mutta raville siirtymät olisin saanut tehdä vielä huolellisemmin. Koota laukkaa paremmin alle. Siirtymät oli turhan etupainoisia ja ravi alkuun vähän vyörymistä. Taivutukset oli laukassa yhtä hukassa kuin muutenkin. Oikea käsi kipeytyi hevosen nojatessa siihen. Enkä ollut tarpeeksi hereillä tehdäkseni oikeita korjausliikkeitä. Varsinkin vasemmassa kierroksessa turpa viipotti helposti oikealla. Omasta mielestäni meni parhaiten kun sain tuntuman pidettyä tasaisesti kummallakin ohjalla. Tosin siinä vaiheessa asetus oli mitä oli.

Välikäynneissä oli ihana huomata miten hienosti Ekku ohjautuu pelkällä painolla ja jaloilla.

Tehtiin loppuverkat pitkän kaavan mukaan. Vähän kalvoi kun Ekku ei myödännyt kuin hetkittäin volteilla. Taivutukset oli edelleen hukassa ihan liian monesti ja kun pyysin niin ratsu aukoi suutaan. Sain täsmäohjeita mutta menon paranemiseen meni useampi kierros. Eikä tullut ihan priimaa.

Hoitaessa Ekku on täydellisen kiltti.

Ongelmia:
asetukset ja taivutukset
oli oikeassa ohjassa kiinni
vasemmassa laukassa perä oli vasemmalla
en saanut rehellisesti läpi

Parannusta:
ei tuijotellut eikä kiihdytellyt omiaan
ihana tallissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora