torstai 16. lokakuuta 2014

Takaisin Fossin kyytiin

Torstaina kasattiin esteet maneesiin, kaksi okseria ja kaksi pystyä. Pitkille sivuille ja lävistäjille. Listassa luki nimeni perässä ensin yli vedetty Jade, sitten Fossi. Jadellakin olisi ollut hauska mennä. Fossista olin toki hyvin mielissäni. Hepo oli jo valmiiksi hommissa ja edellisen kuskin haastattelu paljasti että aika virtaisana mutta silti huonosti kuulolla pohkeille. Opekin varotteli että saattaa olla energinen kun pakastuu. Mittarissa oli -0,5°C. Ratsukoita tunnilla 5.

Alkuverkat mentiin kentällä. Ravissa en päästänyt yhtään juoksemaan alta vaan aika alleviivaten pidätin vauhdin maltilliseksi. Laukassa tuntui lähes löysältä. Kuono ylös mutta muuten jolkotteli ihan rauhassa menemään. Yritin pitää tuntuman niin eläväisenä ettei Fossi ehtisi makoilla käsilläni. Tätä tuli jopa vähän ylikorostettua. Vähän puomien ylityksiä, ihan ok. Ainoat pienet protestit tuli kun vaihdettiin suuntaa ja halusin Fossin raviin. Hepan vaihtoehdot oli käynti tai laukka tai sitten paikallaan pomppiminen. Pohkeita vaan ja yllättävän pienellä neuvottelulla saatiin rauhallinen ravi tähän väliin. Kummastakin laukasta päästiin myös tavallista helpommin käyntiin. Vaikka oli pimeää niin ei tuijotellut mitään.

Hyppyhommiin mentiin maneesiin. Ensin laukassa voltteja kulmiin kumpaankin suuntaan. Vasen meni rauhallisemmin, oikeassa meni reippaammin. Kääntyi ja oli silti kuulolla. Hypättiin alkuun pitkien sivujen esteitä, kaikki samaan aikaan laukassa. Näissä tuli vääriä laukkoja alastuloissa, muuten meni tosi rauhallisesti. Sitten tultiin pari kierrosta kulmavoltteja ja lävistäjäesteet. Meidän ponnistuspaikat oli vähän mitä sattuu mutta yli mentiin joka kerta. Pari pudotusta tuli. Lähinnä sen takia kun en nähnyt paikkaa ja tultiin tosi juureen. Tai en osannut myödätä tarpeeksi ajoissa ennen estettä. Esteet tässä vaiheessa ehkä 80 cm, 6 hyppyä. Plussat meille myötälaukoista.

Tämän jälkeen tultiin 4 hypyn rata. Estekorkeus n. 95 cm. Eli hui. Fossi kapusi esteistä hienosti yli vaikka taas taidettiin hypätä vähän juuresta. Vikalle tultiin taas laakana, jonka takia putosi ja hypättiin se sakkona uudestaan. Itsellä meinasi iskeä epäusko. Mutta kun maltoin odottaa hyppyjä niin eihän Fossi edes epäröinyt.

Lopuksi hypättiin vähän maanantain estetuntien tapaan kaikki vielä okseria. Korkeutta taisi olla se 95. Fossin kanssa otettiin puomi aika monesti mukaan. Hyppäsi vähän laakana. Parempi laukka kaarteeseen, pidätteet ja keula ylös. Taidettiin päästä lopulta puhtaastikin yli. Tietä eli suoraan menemistä esteen jälkeen piti vielä parantaa. Taisin paikata oikealle kaartamisella puutteellista johtamista. Vääriä laukkoja tuli silti paljon. Vikalla yrityksellä päästiin jo alustavasti suoraankin. Tuntui kyllä että samalla laukka vaihtui vasemmaksi. Ope totesi että Fossi on viime aikoina vaihtanut jopa puomeilla. Sekä hypännyt paljon aiempaa paremmin. Kehitystä on tapahtunut.

Fossin kanssa on vaan niin kiva hypätä! Tämän päivän saavutus oli koko tunnin kontrollissa ollut vauhti. Välillä olisi pitänyt hyppyyttää kauempaa mutta niissä vähän epäröin. Loppuraveissa päästin tarkotuksella tuntumaa pois ja halusin että Fossi ravaa silti rauhallisesti. Onnistui yllättävän hyvin. Sitten esteet pois ja hepo pois. Kaksi loimea niskaan. Lopuksi vielä maapuomien kasaus kentältä.

Ongelmia:
väärät laukat
pudotukset

Parannusta:
ei kiihdytellyt
ei kyttäillyt
kaikesta helposti yli
oli kivaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora