keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Ekat onnistuneet laukanvaihdot Hoolla

Keskiviikkonakin tuppauduin tallille. Maanantaina vähän kyseltiin että koska tulisin ratsastamaan taas Harmonialla, joten pakkohan se oli moiseen täkyyn tarttua. Ja Hoolla sain myös mennä. Tamma löytyi tallista ja oli tänään taas luihuna. Alku meni ihan hyvin mutta lopulta tamma veti korvat luimuun joka kerta kun vain koskin siihen. Seinäpotkuja ei tänään tullut mutta luimunaamaa tarjosi. Uhkailin takaisin ja väisti kyllä.

Ratsukoita tunnilla oli 5, lämmintä +2°C. Alkuraveissa laitoin tamman liikkeelle ja sen jälkeen tuntuikin sangen virtaisalta ja lähes pomppuisalta koko tunnin. Alkutunnista tehtiin voltteja, siirtymiä ja täyskaartoja. Ei ihan pyöreää mutta melko kuuliaista. Käynnissä ja pysähdyksissä pyöristyi.

Melko pian otettiin myös laukat mukaan. Kerrankin laukattiin pidempi pätkä. Heti samaan syssyyn yritettiin myös vaihtoja. Hoo meni aika säpäkästi. Alotti myös vaihdot ihan omatoimisesti suoralla uralla. Kuviona oli tehdä täyskaarto ja uralle palatessa vaihtaa. Meidän käännökset vähän levähti kun vauhtia oli hieman paljon. Vaihtoi edestä ristiin, takaisin vääräksi ja lopulta myötälaukkaan. Pahimmillaan mentiin varmaan puolisen kierrosta ristilaukkaa. Ihan kovin hyviä ei tässä vaiheessa tullut mutta jo se lohdutti että jotain tapahtui. Hienoimpana se, että pysyttiin laukassa eikä tullut (kuin korkeintaan yksi hyvin pieni) ravirikkoja.

Välikäyntien jälkeen jatkettiin laukkaa. Yksi vaihto kumpaankin suuntaan ja jahuu, kummatkin onnistui ilman että tunsin ristilaukkaa! Ajoituskin oli niin täsmällinen että voin ainakin kuvitella vaihtaneeni itse. Jee! Ensimmäistä kertaa vaihdoista Hoon kanssa tuli jotain.

Lopuksi tultiin vielä pohkeenväistöjä harjotusravissa uralle. Hepo tuntui aavistuksen lötköltä vaikka herkästi tänään jännittyikin. Ehkä omat kädet oli liian tönköt? Ravattiin melko pystypäin, varsinkin väistöissä kun piti hidastaa että saatiin sivuaskelia. Takaosa lähti herkästi johtamaan, jolloin minä sain ohjeeksi johtaa ulkokädellä menosuuntaan. Tuntui hankalalta. Samoin perisyntini kyynärpäät leijaili taas irti kyljistä vaikka yritinkin keskittyä.

Loppuverkoissa tasottui 98 % hyväksi. Asettui ja rentoutui mutta silti piti olla tarkka omissa tekemisissä ettei jännittynyt ja kadonnut tuntumalta. Ehkä olisi pitänyt ratsastaa takaosaa vielä paremmin mukaan. Venytti melko pitkälle ohjalle ja siirtyi kivan helposti pelkällä istunnalla ravista käyntiin.

Pikkuhiljaa rupean oppimaan miten Hoota kannattaa ratsastaa. Alkuverkoissa tehdä temponmuutoksia eli hidastaa istunnalla ja päästää eteen. Asettaa ja taivuttaa (tai ainakin yrittää) huolella. Yrittää pitää suorana ja huolehtia takaosa kunnolla hommiin.

Ongelmia:
äkäili tallissa
en saanut kättä tasaiseksi vaan joka kerta pidättäessa kaula lyheni ja turpa nousi

Parannusta:
energinen tamma
vaihdot onnistui lopulta kumpaankin suuntaan
istunnalla helposti ravista käyntiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora