maanantai 27. lokakuuta 2014

Jatkoa suokkiruunalla

Maanantain estetunnille tuli Piku. Ruuna oli valmiiksi hommissa, joten sain keskittyä esteiden kasaamiseen. Okseri parkkiksen puolen sivulle, siitä vähän keskemmäs 7 metrin pysty-pysty -linja ja vielä kauemmas 18 metrin kaareva kahdesta pystystä. Lämmintä oli jopa +11°C, kosteaa ja hyvin pimeää. Ratsukoita hyppäämässä tällä kertaa 4. Saatoin leikkiä että sain jatkaa eilisen teemalla kun haaveilin esteistä Ransulla.

Piku ei ollut ihan reippaimmillaan. Suorilla liikkui, tosin vähän patistettuna. Kannuksista taisi olla enemmän haittaa kuin hyötyä. Alkuverkassa sekä ravailtiin melko löysällä ohjalla eteen että tehtiin 10 metrin voltteja. Volteilla ruunaa piti kääntää paremmin, käyttää sisäpohjetta, johtaa, liikutella sisäohjaa jne. En tainnut olla tarpeeksi koulumoodissa, sillä kelvolliseen volttiin vaadittiin aika monta yritystä. Kun muu rupesi toimimaan niin edelleen vauhti hyytyi volteilla. Käynnissä ja ravissakin tuli pyöreyden pilkahduksia mutta aina eteenpäinpyrkimyksen kustannuksella. Ensisijaisesti mennään eteen.

Verkkahypyt tultiin parkkipaikkaa lähimmälle esteelle. Ensin ristikkona, sitten pystynä ja lopulta okserina. Tämä kesti tosi pitkään ja tuntui että sekä hepalta että kuskilta rupesi olemaan mehut pois. Käsiä ylemmäs, säilytä myötälaukka, puolipidätteet ennen estettä (keilattiin kertaalleen pieni ristikko). Sain omasta mielestäni parannettua. Kun lopulta riitti niin eihän Piku olisi malttanut kävellä vaan ravasi menemään. Taisi olla väärin luultu että hepo hyytyi.

Tämän päivän rata sisälsi kaikki esteet eli 5 hyppyä. Tultiin kolmesti. Huusin lähtönumeroksi kolmosen. Taidan keskimäärin suoriutua paremmin kun näen jonkun suorituksen alle. Eka kierros oli kelpo. Vähän oikomista, jota en edes huomannut. Sarjallekin tultiin aika mutkalla sisään. Toisella kierroksella parannettiin vähän. Kolmannelle tsemppasin kavereiden mallikelpoisesta esimerkistä motivoituneena. Muistin puolipidätteet, pohdin asetuksia, ulkojalkaa, hyviä teitä. Sangen jees. Vähän tuli edelleen mutkaa ennen sarjaa ja vikan kaaren ekalle tuli paikka vähän kauas. Neljällä mentiin kaareva joka kerralla. Muut otti pääosin viittä.

Loppuraveissa ruuna eteni mutta meinasi välillä unohtua hitaampaan menoon. Kelpo tunti mutta viimeksi Piku eteni itse paremmin ennen kuin vaihdettiin ratsuja. Tänään innostui viilettämään vain hetkittäin.

Ongelmia:
irtosi joko eteenpäinpyrkimys tai pyöreys
keilattiin kertaalleen pikkueste
pientä oikomista sisäpohjetta vasten

Parannusta:
hyppäsi kivasti
eteni pääosin hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora