torstai 23. lokakuuta 2014

Hyppytunti tummilla

Torstain estetunnille haaveilin Fossista tai Jadesta. Sen arvasin ihan oikein etten ole listan kärjessä uusien tammojen kyytiin. Tallille tuli siis kaksi ruunikkoa tammaa, kummatkin tuli meidän tunnille hyppäämään. Tunnilla oli siis 4 tummanruunikkoa ja yksi musta ratsu. Viitisen astetta pakkasta.

Fossi oli hommissa jo edellisellä tunnilla. Nyt aiempikin tunti oli maneesissa, samoin me alusta loppuun. Hepo oli viimekertaa reippaampi. Vielä enemmän pitäisi keskittyä vain nostamaan turpa ylös ja kevyeksi. Kuskilla vähän asennevammoja tähän. Onhan se paljon hienomman näköistä kun menee pyöreänä ja makaa käsillä. Noup. Alkuverkassa tein käyntiväistöjä. Ravi- ja laukkapätkissä saattoi itsellänikin olla vähän turhan kiire. Mentiin puomeja ja laukassa tuli hävettävän paljon askelvirheitä. Tehtiin myös vaihdot puomin yli. Oikeasta vasempaan vaihtui, vasemmasta oikeaan ei. Hyvin eteni väärässäkin laukassa ympyrällä. Välillä kiihtyi vähän tarpeettoman paljon.

Verkkahypyt tultiin ristikolle ravissa. Taisi tulla myös vääriä laukkoja. Sitten hypättiin kaikki samaan aikaan laukaten ensin ristikkoa, sitten okseria. Meni ihan ok. Taas joitain vääriä laukkoja. Ristikolle ajauduttiin ainakin kerran tosi reunaan ja tuli iso hyppy. Muutenkin Fossi tuntui hyppäävän ristikon tosi isosti.

Päivän esterata oli 3 hyppyä pitkä. Oikeassa laukassa pysty, päädyn kautta ja radan poikki suunnanvaihtopysty, toisen päädyn kautta vielä okserille. Eli ekassa ja vikassa hypyssä ei laukan pitäisi vaihtua. Eka kierros meni ok. Vikalle tuli väärä laukka ja este taisi myös pudota. Sakkona taidettiin tulla okseri uusiksi. Kakkoskierros oli meidän huonoin. Etupainoista ja vääriä laukkoja. Taisi pudota enemmänkin? Vika kierros alotettiin läpihypyllä. Fossi kuunteli ja odotti enkä sitten nähnyt paikkaa vaan himmailin ihan juureen. Oma moka. Ope käski ottaa uusiksi. Vähän enemmän laukkaa ja pidätteet ylöspäin. Hieno kierros. Kaikki esteet pysyi ylhäällä ja joka välissä myötälaukka! Jes! Okseri oli taas aika iso, arvelen että vähintään 90. Vähän lujaa mentiin siitä mutta tyylillä yli. Oli kivaa!

Loppuverkassa sain istuttua kevyttä ravia kuulolle. Herkästi Fossi kyllä pudotti käyntiin eikä niinkään lyhentänyt ravia. Piti saada oma kiire heivattua.

Ongelmia:
jokunen pudotus
jarrut on toimineet paremminkin
hetkittäin matalaa ja etupainoista
kuski oli välillä hieman liikaa ylävartalolla menossa

Parannusta:
hyviä hyppyjä väliin
vika rata hienosti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora