maanantai 29. syyskuuta 2014

Hevostevaihtoviikot jatkuu, lennossa vaihtoa

Estetunnille luvassa oli siis Piku. Onneksi oli erittäin innokkaita hoitajia tarjolla niin sain jälleen valmiiksi laitetun ratsun. Piku tuntui alusta asti kivan reippaalta. Käynti eteni mukavasti ilman että tein juuri mitään. Kannuksia ei tälläkään tunnilla ollut jalassa. Ratsukoita oli 4 ja lämmintä ehkä hieman päälle +10°C. Mentiin aika pitkät alkukäynnit mutta nyt ei haitannut kun ei ollut vilu eikä märkä. Tosin pimeähän siinä pikkuhiljaa hivuttautui seiskan ja kasin välillä.

Alkuverkat mentiin pitkin ohjin. Hoputin Pikun liikkumaan ihan kunnolla. Hauska oli kun mentiin yleensä niin reippaasta Dimkasta ohi. Laukassa eteni vielä helpommin. Paremmin kyllä kun istuin satulassa. Kevyessä istunnassa joutui hoputtamaan enemmän.

Verkkahypyt tultiin kovasti viime viikon tapaan ristikolle, joka pikkuhiljaa nousi isommaksi. Olisikohan ollut max 80 cm. Sain Pikun epäilyttävän hyvin liikkeelle ja paria hassua lähestymistä lukuunottamatta hypyt meni aika kivasti. Muita esteitä ei taidettu alkuun hypätä. Ratakin oli melko maltillinen, 4 estettä kentällä. Pysty, sarja 1 laukan välillä ja okseri.

Ope yritti ehdottaa taas jotain perinteistä järjestystä mutta kinusin itseni ekaksi. Pysty, sarja ja okseri. Ihan ok meni. Piku eteni ja esteet oli pieniä. Toiselle kierrokselle esteet nousi aavistuksen, edelleen max 70 cm. Perään lisättiin sarja toiseen suuntaan ja eka pysty uusiksi. Piku innostui ja sai vain päästellä ja ohjata. Ihan huippua! Olisipa se tällainen aina. Sarja toiseen suuntaan oli ainakin itselleni hankala kun hypättiin kohti valoa enkä nähnyt etäisyyksiä kunnolla. Räpellettiin vähän ravia ja hidastuksia väliin. Vika este meni yhtä tyylillä kuin alkurata. Ehdotin että jos otetaan jotain sakkokierroksia niin tahdon hypätä sarjan uusiksi.

Vaan opellapa oli eri suunnitelmat. Vaihdettiin ratsuja lennosta! Dimka ei ollut tänään hyppytuulella, joten pääsin usvattamaan ponilla. Kyllä siitä ainakin kaasu löytyi ihan samantien. Alotettiin hyppäämällä pikkuestettä parkkipaikan vieressä yksittäisenä. Painetta takaa kunnolla ja esteellä myötäys. Joka kerta empimättä yli. Nousi ehkä sinne 70 senttiin.

Sitten sama rata uusiksi. Alku meni kivasti ja poni eteni. Vaan juuri kyseiselle aiemmin hypätylle esteelle (nyt okseri) tuli stoppi. Askel ei sopinut, pidin liian pitkään edestä ja tuuppasin. Toisella yrityksellä vähän sama juttu. Eikä tuntunut reilulta raipattaa kun en ollut itsekään ihan tilanteen tasalla. Pysyin kuitenkin kyydissä kuin tatti vaikka Dimka onkin nopea liikkeissään. Seuraavalla kerralla varmuusraippaus lähestymislinjalla ja nyt yli. Loppurata meni kivasti ja kertayrittämällä.

Loppuun hypättiin vielä ongelmia aiheuttanutta estettä. Tultiinko kerran vai kahdesti mutta tosi pian saatiin lopettaa onnistumiseen. Pikun kanssa tuntui menneen jopa paremmin. Vaikka hienolta tuntui Dimkankin kanssa päästä ongelmista yli. Ens kerralle ope lupaili mulle kisaheppaansa Ekkua, joka nytkin oli mukana hyppäämässä. Näytti kivalta, sillä pääsee varmasti LUJAA! :D

Ongelmia:
kaksi kieltoa Dimkalla

Parannusta:
Piku eteni reippaasti ja hyppäsi hyvin
Dimka eteni reippaasti ja hyppäsi pääosin hyvin
pysyin kielloissa kyydissä
ihanan kahjoa vaihtaa ratsuja kesken estetunnin! :D
superhuippua, tulin onnelliseksi

Anni videoi:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora