sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Ihkaensimmäinen estetreeni Merillä ikinä

Sunnuntaina kyselin sekä tuntipaikkaa itselleni että lupaa lähteä osallistumaan naapuritallin estekisoihin 2 viikon päästä. Kumpikin onnistui. Yllättäen mahduin estetunnille. Etukäteen harmittelin millaista turhautumista 9 ratsukon ryhmässä hyppääminen tuottaa muttei meitä ollutkaan kuin 6! Samalla tajusin että jos nyt saan Merin niin taikausko voi katkaista meidän ruusukeputken. Laitoin perään vielä viestiä että hyppään ihan mielelläni myös Jatsilla.

Viestillä ei ollut toivottua vaikutusta vaan nyt ihan ensimmäistä kertaa olin menossa Merillä hyppäämään esteitä muualle kuin kisoihin! Kasattiin maneesiin kaksi pystyä, kaksi kavalettia ja okseri. Meri liikkui reippaasti eikä pöllöillyt omiaan. Oli kyllä aika pitkä ja etupainoinen. Sisäpohjetta läpi huuteli ope. Kovasti yritin. Välillä vähän jopa väistää takaosaa.

Verkat alotettiin puomeilla ympyrällä kaksi kerrallaan. Merin kanssa lompsittiin kolmella laukalla. Lopulta kun käskettiin tulla neljällä niin povasin ongelmia. Mutta sainkin laukkaa lyhennettyä hitusen, enemmän auttoi hyvä ohjattavuus ja kun otettiin ympyrän ulkoreunasta niin vaaditut 4 mahtui väliin. Muutamaa söhellystä, kolinointia ja ristilaukkaa lukuunottamatta selvittiin tästä aika kivasti. Alkuun saatiin kyllä sakkokierroksia kun piti saada ponnistuspaikkaa vähän kauemmas. Kovin hyvää ei tullut kun keskittyminen rakoili juuri silloin kaverin takapuolen lähestyessä meidän kovemman vauhdin takia.

Sitten tultiin pikkukierroksia. Kavalettiympyrä ja kaareva linja. Kavaleteille tuli vaadittu askelmäärä jatkossa aina paitsi kertaalleen kun Meri putosi välillä raville. Neljällä oltaisiin kuitenkin päästy. Kaareva tultiin ekalla kerralla kuudella. 24 metriin jotain sellaista ajattelinkin meidän jättiaskelilla. Jatkossa en laskenut tai unohdin samantien. Veikkaan että tuli myös seitsemää. Tultiin siis myös toiseen suuntaan. Ihan ok meni. Alkuun esteet oli turvallista n. 60 senttiä.

Vikalle kierrokselle ope nosti meille kasikymppiin. Okseria ei ehkä pienempänä hypättykään. Nyt se näytti pelottavan suurelta. Alkuun kavalettien väliin 3 laukkaa, okseri, kaareva linja ja kavaletit 4 laukalla. Hypättiin okseri ja pystyt vähän hassusti. En kuitenkaan sukeltanut kaulalle. Saatiin heti perään tulla sakkona okseri vielä uudestaan ja nyt menikin paljon paremmin. Jes! Pitää vaan laukata vähän energisemmin takaa ylös menemättä lujempaa tai valumatta pitkäksi. Liian pienessä laukassa menee esteetkin huonommin.

Kiva olisi joskus mennä Merillä ihan kunnon estetreeni ja kokeilla tulisiko siitä ysikympistä mitään. Siinä vaiheessa kun saattaa ruveta kovin kieltoherkäksi. Nyt mennään kisoissa edelleen turvallinen 80 vaikka myös 90 olisi kisajärjestäjän puolesta mahdollinen. Mutta ei tällä treenimäärällä. Totean silti että tämä oli ehdottoman hyödyllistä!

Ongelmia:
ei hypätty aina ihan samaan aikaan
etupainoista menoa
kasikymppiset näytti isoilta

Parannusta:
kaikesta yli
sain laukkaa säädeltyä
laukat vaihtui aika hyvin
käynnissä keveni edestä
ei poukkoillut omiaan

Hyppyjä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora