maanantai 6. lokakuuta 2014

Hyppyjä kisahepalla

Harmonian jälkeen Ekku ei tuntunut isolta eikä pieneltä. En juuri kiinnittänyt asiaan huomiota. Vähän kapeampi se on. Estetunnille ratsukoita tuli 5. Hämärä iski jo ennen alkua. Alkuverkat mentiin taas pitkin ohjin. Ravissa meni reippaasti mutta uskalsin mennä pitkällä/puolipitkällä ohjalla. Tosin pitkin ohjin siirtymät käyntiin oli aika toivottomia. Tuntumalla tämä tapahtui 60 metriä ripeämmin. Laukat mentiin tavallista hillitymmin. Vaan melko lujaa mentiin silti. Onneksi hepo käyttäytyi eikä pukitellut. Yhtään ei tarvinnut pyytää eteen.

Alotettiin hypyt omin lupinemme. Ope käski vaihtaa suuntaa mutta meninkin jo esteen yli. Ajatuskatkos. En näemmä kuunnellut kovin tarkkaan. Ope seisoi siinä niin kutsuvasti esteen vieressä. Tultiin sitten luvan kanssa kyseistä estettä toisesta suunnasta ravissa. Ihan ok. Ja sitten laukassa useampi kierros esteen noustessa. Lähes joka hiivatin kerta meillä vaihtui esteellä laukka vasemmaksi vaikkei pitänyt. Enkä saanut korjattua askeleessa. Tultiin välillä liian pienesti, välillä liian lujaa, liian lähelle jne. Mutta yli mentiin. Nousikohan johonkin kasikymppiin?

Sitten tultiin 5 hypyn radanpätkä. Meidät laitettiin ekaksi. Taisin ymmärtää homman päin honkia tai vaihtoehtoisesti unohdin matkalla mitä olen tekemässä. Ekan jälkeen käännyin väärään suuntaan (semmonen kaarre, jossa osa kuskeista tipahtaa, ei tullut videolle). Hypättiin suhteutettu väärästä suunnasta. Ope käski ottaa uudelleen alusta. Edelleen mentiin väli kolmella laukalla. Muille tuli jopa viittä. Kaarteissa mentiin väärää laukkaa. Yritin korjata askeleessa mutta ei vaan onnistunut. Tiet oli sellaiset mitkä ajattelin meneväni, kommenttien perusteella ei kovin hyvät. Ja vielä vähän ristilaukkaa. En ollut tyytyväinen. Rataa ei tultu enempää.

Odotellessa Ekku heilutteli päätään ja vähän liikehti. Kuskikin saattoi olla vähän levoton.

Lopuksi hypättiin vielä okseria. Muutaman kerran hepo kiihdytti vikat askeleet. Niillä kerroilla en ollut kovin kauniisti joustamassa jaloilla. Ei kuitenkaan edelleenkään pukitellut ja antoi esteen jälkeen kiinni. Askel sopi yllättävän hyvin joka kerta, myös kiihdytellessä. Nyt vääriä laukkoja oli vähemmän. Ehkä heilumiseni aiheuttaa enemmän vasenta laukkaa tai se on ratsulle mieluisampi. Ope kaipasi ponnuja vähän kauempaa ja ratsua vähän paremmin koholle edestä. Esteen noustessa meidän meno parani. Kolme vikaa hyppyä oli päivän parhaat. Vikalla kierroksella korkeus oli kuulemma metrin. Näyttihän se vähän hurjalta joo, varsinkin hämärässä. Itse olisin mutulla selästä veikannut 105. Oma tarkistusmittaus jäi tekemättä.

Loppuraveissa Ekku venytti jonkin verran. Ihan tasaiselle tuntumalle alas en sitä saanut. Ja pitkät käynnit päälle. Saatiin kaikki omat palautteet opelta. Siinä pyöriessä oli huikeaa huomata miten ratsu ohjautui pitkin ohjin myös pohkeet irti!

Kivahan Ekulla oli hypätä. Harmi että tässäkin vaivaa samat ongelmat kuin sileällä. Heppa säätyy kyllä mutta kuski ei tiedä koska on hyvä. Opekin sanoi että korjaan kyllä kun mulle huomauttaa. Bonuksena harmittelin etten osaa vaihtaa laukkoja. Mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoinen kerta! Isompi este toi vielä kaivattua lisäpuhtia kuskille. Metrin radoista haaveillessa.

Ongelmia:
en tiedä koska on hyvä
en osannut vaihtaa laukkoja

Parannusta:
kaikesta yli, isommat paremmin
kuunteli
ei pukitellut tai sinkoillut
metri meni helposti

Tunnin antia:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora